Een paar minuten na de lancering van het Insta-account JIL stond de teller op 21 volgers.
Een paar minuten na de lancering van het Insta-account JIL stond de teller op 21 volgers. Frits de Ruig - Fort33

Jong in Leusden is nieuw initiatief voor connectie met jongeren

11 december 2019 om 07:12 Maatschappelijk

LEUSDEN Een groep jongeren kwam dinsdag 3 december op uitnodiging naar Fort33 voor de lancering van het Instagram account JIL: Jong in Leusden. Wethouder Patrick Kiel was voor deze lancering aanwezig en gaf ook gelijk informatie over de huidige stand van zaken omtrent de jongerenontmoetingsplekken, kortweg JOP genoemd.

Mariska Stehouwer

Lennert Bont, sociaal werker en intern coördinator van Fort33 gaf het in een eerder interview al aan: we gaan doen en we zien wel hoe het uitpakt. Eén van de plannen was een online platform voor jongeren van 12 tot 23 jaar in Leusden en het is gelukt om dat in relatief korte tijd te realiseren. Een vrijwilliger, die liever niet met naam en foto in de pers komt, heeft hard gewerkt aan het Insta-account JIL. Vormgeving en het totale concept komt voor zijn rekening. Het Insta-account wordt beheerd door Fort33, Lariks en LeusdenFit. Deze driehoek houdt zicht op de content en pakt signalen op voor activiteiten en wat er speelt onder jongeren ,,We streven naar negen posts per week, elk met een eigen thema. Nu zullen wij nog content genereren maar het mooist is als jongeren zelf ook hiermee aan de slag gaan. Ook voor ondernemers is er ruimte om bijvoorbeeld vacatures voor bijbaantjes te plaatsen."

MENINGEN PEILEN Wethouder Kiel lanceerde met een druk op de knop het Insta-account. Hij benoemde dat er in korte tijd een mooi concept is neergezet, waarbij elke dag een ander thema aan bod komt voor de jongeren. Hij hoopt dat veel jongeren er op een positieve manier mee om gaan. Voor de gemeente zijn jongeren een lastige groep om te bereiken en mogelijk kan dit online platform meer inzicht geven over wat er speelt onder jongeren. Als er een gericht vraagstuk ligt bij de gemeente voor deze doelgroep dan kan via deze weg de meningen gepeild worden.
Voor de komende tijd is het vooral van belang om veel bekendheid te genereren voor dit online platform. De aanwezige jongeren worden gevraagd om JIL vooral te delen onder vrienden, maar ook de organisaties zullen niet stil zitten. Er gaat actief geflyerd worden en evenementen worden georganiseerd. Op zaterdag 21 december is Collison 2: Badr vs. Rico te zien in Fort33 met gratis toegang voor degenen die met hun smartphone kunnen aantonen dat zij JIL volgen.

UPDATE JOPS Na de lancering kregen de jongeren van de wethouder nog een update van de stand van zaken over de jongerenontmoetingsplekken. Door de lange tijd die het duurde voor er actie werd ondernomen over deze plekken was het vertrouwen in de gemeente onder de jongeren sterk verminderd. De aanwezigen kregen te horen dat de JOP aan de Bavoortseweg in de tweede week van januari 2020 wordt vervangen. Voor de sloop van de oude en eventueel beschildering van de nieuwe JOP wordt de hulp ingeroepen van de jongeren. Aanmelden kan bij Fort33. Op de tweede JOP moet nog worden gewacht tot halverwege 2020. Deze wordt geplaatst op de hoek Heiligenbergerweg en Groene Zoom, naast het Vlinderpad en moet nog door de procedure van vergunningaanvragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie