Het is nog even afzien voor de bewoners en ondernemers.
Het is nog even afzien voor de bewoners en ondernemers. Gemeente Leusden

Hessenweg even open voor verkeer

21 december 2019 om 07:15 Verkeer en vervoer

LEUSDEN Verkeer uit Stoutenburg en Amersfoort kan vanaf vrijdag 6 december 17.00 uur gebruik maken van de Hessenweg tot en met de Jan van Arkelweg. Zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari 2020 is de hele Hessenweg tijdelijk open voor verkeer

Bestemmingsverkeer van en naar Achterveld of Terschuur wordt omgeleid. Vanaf Barneveld via de Glind (Postweg-Asschatterweg-Koningin Julianaweg).

NIEUWE FASE Rond de feestdagen is de hele Hessenweg tijdelijk open voor verkeer. Daarna gaat de reconstructie weer een volgende fase in. Vanaf 6 januari 2020 wordt de weg opnieuw afgesloten. Deze afsluiting begint bij 't Laantje - naast de R.K. kerk - en gaat tot aan de Klettersteeg.

De Hessenweg is al vanaf het voorjaar van dit jaar in fasen afgesloten in verband met diverse werkzaamheden.

RIOLERING Het gaat onder meer om het vervangen van de riolering, die al ruim 60 jaar oud was en de weg krijgt ook meteen een nieuwe asfaltlaag. De 'nieuwe' Hessenweg wordt een halve meter smaller, om ruimte te maken voor fietsstroken. Verder gaat de maximumsnelheid straks terug van 50 naar 30 kilometer en komen er een paar drempels in het wegdek te liggen; maatregelen die het verkeer moeten afremmen.

De planning is dat de werkzaamheden rond juni volgend jaar zijn afgerond.

Sandra van den Bovenkamp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie