Afbeelding
Lex van Lieshout

PostNL past netwerk brievenbussen in Leusden aan

1 maart 2018 om 13:33 lokaal

LEUSDEN PostNL past vanaf eind maart in gemeente Leusden het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat er in Nederland steeds minder post verstuurd. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet  voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Vanaf 24 maart worden de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Utrecht doorgevoerd. In de gemeente Leusden blijven twintig brievenbussen en verdwijnen negen brievenbussen. Op welke locaties brievenbussen blijven, staat in het bijgevoegde overzicht. De aanpassingen zijn eind april 2018 gerealiseerd.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie