Sluiting van horecapand Silver River

23 december 2019 om 16:23 Overig

LEUSDEN Op last van burgemeester Bouwmeester is horecagelegenheid Silver River aan de Hamersveldseweg per direct gesloten. Het restaurant gaat voor onbepaalde tijd dicht op grond van artikel 2.30 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Naar aanleiding van politie informatie over een vermoeden van illegaal gokken is er een doorzoeking geweest van het pand. Dit bleek tijdens de doorzoeking het geval. Illegale gokpraktijken leveren gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen is het restaurant tijdelijk gesloten.

De burgemeester kan een publiek toegankelijke inrichting sluiten als blijkt dat de openbare orde ernstig in gevaar is. Dit is bijvoorbeeld het geval als er sprake is van illegaal gokken. Ook als de openbare orde vanwege andere omstandigheden in gevaar is, kan de burgemeester een publiek toegankelijke inrichting voor onbepaalde tijd sluiten. Doel van de sluiting is een einde te maken aan de verstoring van de openbare orde en de openbare orde te herstellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie