Afbeelding
Frits van Breda

Leusden aan de slag met duurzaamheid

24 december 2019 om 15:52 Natuur en milieu

LEUSDEN De Leusdense duurzaamheidsagenda is vernieuwd. Hierin staan alle duurzame initiatieven en acties van inwoners, ondernemers en gemeente Leusden. Acties die bijdragen aan een schoon, groen en energieneutraal Leusden. Heel Leusden kan meedoen.

De duurzaamheidsagenda kent drie pijlers. 'Energie en duurzaam bouwen' waarbij gemeente en lokale partners samenwerken om inwoners en bedrijven te ondersteunen bij het duurzaam maken van hun woning of bedrijf. 'Lokale en circulaire economie' streeft met een aantal acties naar het verminderen van de hoeveelheid restafval, bijvoorbeeld door bewuster met voedsel om te gaan en lokaal en duurzaam te kopen. 'Biodiversiteit en duurzame leefstijl' heeft de ambitie inwoners en bedrijven te verleiden tot duurzamer gedrag. Denk bijvoorbeeld aan het groen inrichten van tuinen en meer gebruik maken van de fiets en deelauto's.

Inwoners die mee willen doen of zelf een idee hebben kunnen contact opnemen met De Groene Belevenis of met andere partners die actief zijn in Leusden. Kijk voor meer informatie op www.leusden.nl/duurzaamdoenleusden

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie