Naast de kerstfondue konden de genodigden ook kerststukjes maken.
Naast de kerstfondue konden de genodigden ook kerststukjes maken. Eigen foto

'Ik hoop dat het niet blijft bij die kerstgedachte'

25 december 2019 om 07:06 Maatschappelijk

LEUSDEN Het vrijwilligerscollectief Lief Leusden heeft zich de afgelopen dagen teruggetrokken op Den Treek. Op Landgoed Veld & Bosch, om precies te zijn, waar Maurice en Josta Meesters hun deuren hadden geopend voor een paar bijzondere Leusdenaren.

Veel sprookjesachtiger vind je het niet in Leusden: de oase van rust, het groene decor en de warme gastvrijheid na een slordige 400 meter oprijlaan. Met recht meesterlijk. Veld & Bosch dient normaliter toeristen en ruiters, die - al dan niet met paard - enkele nachten van een fijn bed en warme stal genieten. Gasten uit Leusden krijgen ze zelden, bekent de gastvrouw: ,Ja, ik begrijp dat wel. Wanneer je een bed & breakfast boekt, dan zoek je het wat verderop, in een stad of streek die je minder goed kent. Maar een enkele keer komt er iemand uit Leusden of Amersfoort, die heel bewust even wil genieten van de natuur. Nou, dat kan je hier volop. En bovendien hebben we een lekker zwembad voor gasten en dat zul je bij een bed & breakfast niet snel aantreffen."

PRESENT HELPT Nu bed en bad, in afwachting van het nieuwe seizoen, even leeg dan wel droog staan, liet Veld & Bosch zich overtuigen door Lief Leusden. Dit vrijwilligerscollectief organiseert en faciliteert al meer dan tien jaar bijzondere acties en activiteiten. Deze keer ging een open uitnodiging voor een kerstdiner naar de stichting Present.

Arjanne Wassens: ,,Die uitnodiging kwam helemaal gelegen, echt prachtig. Door deze samenwerking kunnen we namelijk heel veel mensen een onvergetelijke avond geven. Present wil een beweging op gang brengen waarin mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. In Leusden doen we dat onder meer via Homies, wat neerkomt op het opnemen van een kind dat bijvoorbeeld thuis in een stresssituatie is beland. Ook gaan via Present groepen vrijwilligers een paar uur of een dag aan de slag bij mensen die dat net even kunnen gebruiken. Er is, ook in Leusden, altijd wel een helpende hand of luisterend oor nodig, dus vrijwilligers zijn zeer welkom."

KERSTFONDUE Josta Meesters opende vrijdag niet alleen haar deuren voor een heerlijk avondje kerstfondue, ze nam ook zelf het initiatief om met een paar vrijwilligers kerststukjes te maken voor de genodigden. Het groene sprookjesdecor moest er een beetje onder lijden, maar de geknutselde bakjes vielen zeer in de smaak. Dat geldt overigens ook voor de vele amuses, kaasdips en het zoete feestdessert. Lief Leusden wist zich daarbij gesteund door de Kaaszaak van Leusden, Landwinkel de Kopermolen en de plaatselijke Boni Supermarkt.

Wanneer de jongste gasten zich na een paardenknuffel weer binnen melden en alle genodigden verwend zijn met een cadeau, vraagt Arjanne Wassens om een laatste dankwoord. ,,Het was heel fijn om mensen samen te brengen, maar ik hoop van harte dat het niet blijft bij die kerstgedachte. Ook na kerst zijn er mensen in Leusden die gezien, gehoord en heel graag geholpen willen worden. Een lief voornemen voor 2020, toch?"

Meer weten? www.presentamersfoort.nl.



 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie