Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Bertus Tijmensen kampioen Joop Kramertoernooi 2020

6 januari 2020 om 06:15 Overig

LEUSDEN De afgelopen weken heeft het zeventiende Joop Kramertoernooi plaatsgevonden. Een maximaal aantal van veertig biljarters heeft weer de weg gevonden naar de biljartlocatie van BV'75 op het Sportcomplex van het Burgemeester Buining Sportpark.

Wederom is met veel inzet gestreden om de Joop Kramer-wisselbokaal. Een toernooi dat traditioneel bedoeld is voor gelegenheidsbiljarters en wedstrijdbiljarters uit de lagere klassen. De voorrondes zijn gespeeld op 11 tot 13 en 18 tot 20 december. De deelnemers waren ingedeeld in acht poules van vijf spelers. Daarvan gingen twintig deelnemers door naar een tussenronde. Op donderdag 2 en vrijdag 3 januari is de tussenronde gespeeld. Toen die vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur de rook was opgetrokken, waren de poulewinnaars van de tussenronde bekend. De winnaar van poule 1 was Arie Kaarsemaker. De latere eindwinnaar, Bertus Tijmensen, eindigde in poule twee vanwege een hoger percentage carambole's voor Martin Breedt Bruijn als eerste. Terwijl Frans Maree alle deelnemers in poule 3 aan de zegekar bond. In poule 4 eindigde Jan Drost als eerste met een ruime voorsprong op zijn concurrenten.

Na het opmaken van de balans bleek dat Bertus Tijmensen en Frans Maree zich hadden geplaatst voor de grote finale. Terwijl Arie Kaarsemaker en Jan Drost zich konden voorbereiden voor een duel om plaats 3 en 4.

Op biljart 3 nam Bertus Tijmensen de strijd op tegen Frans Maree. In een gelijk opgaande wedstrijd gingen beide voortvarend van start. Uiteindelijk trok Bertus aan het langste eind en maakte de partij in twintig beurten uit. Maree kwam uiteindelijk zeven caramboles tekort. 

Op biljart 4 was de strijd snel gestreden. Arie Kaarsemaker had een bliksemstart. In de eerste tien beurten bouwde hij al een ruim voorsprong op tegen zijn tegenstander Jan Drost. Uiteindelijk won Arie de partij in 27 beurten en liet Jan ruim achter zich.

De conclusie was dat Bertus Tijmensen zich de kampioen mag noemen van het Joop Kramertoernooi 2020. Eveneens ging hij aan de haal met de 'Fox-wisselbokaal', die hij een jaar mag koesteren. Frans Maree eindigde als tweede, Arie Kaarsemaker derde en Jan Drost vierde in dit toernooi.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie