Wethouder Wim Vos reikt de prijzen uit aan de winnaars groep 7,8.
Wethouder Wim Vos reikt de prijzen uit aan de winnaars groep 7,8. Inge

Schoolbasketbaltoernooi: sportieve start van 2020

7 januari 2020 om 14:32 Overig Deel je nieuws

Op de laatste donderdag van de kerstvakantie is het jaarlijks schoolbasketbaltoernooi voor de basisscholen van Leusden en Achterveld gehouden. De leerlingen van in totaal 10 basisscholen hebben op de basketbalvelden van sporthal de Korf gestreden voor een plek aan de top. ‘s-Ochtends speelden de leerlingen uit de groepen 5 en 6. In de middag waren de groepen 7 en 8 aan de beurt. Aangemoedigd door familie en vrienden vanaf de tribune hebben alle spelers zich vol ingezet en hebben er samen een leuke en sportieve dag van gemaakt. Ook al is het minder makkelijk dan het lijkt, gelukkig wordt er bij basketbal relatief veel gescoord. Dus genoeg reden voor veel gejuich en lachende gezichten. Zo konden alle spelers en hun soms jeugdige coaches zich goed laten zien.

Onder begeleiding van de vrijwilligers van de Leusdense Basketballvereniging Green Giants zijn er in totaal 54 wedstrijden gespeeld door 24 teams. De ochtend werd afgesloten met de volgende winnaars: als eerste is geëindigd Kla4 met het team “Kla4 Toppers”, de tweede prijs ging naar Loysderhoek met het team “Blauwe Bessen” en op de 3de plaats eindigde De Holm met het team “De Holm Vikings”.

In de middag heeft het team van De Hobbit “Kr8” de eerste prijs binnen gesleept. ’t Palet met team “De Handige Harries” was goed voor de tweede prijs en team “Hobbit Power” van De Hobbit werd derde.

We bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze fantastische, sportieve en gezellige basketbalstart van het jaar 2020! Tot ziens op de velden www.greengiants.nl.

Winnaars groep 5,6.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie