Afbeelding
Archief

Maak kennis met de club: 'Week van de Leesclub'

18 januari 2020 om 14:05 Activiteiten

LEUSDEN De Bibliotheek Leusden doet mee aan de Week van de Leesclub, van 25 tot en met 31 januari 2020. Tijdens deze week kunnen geïnteresseerden kennismaken met het fenomeen leeskringen en de leeskringenservice van de Bibliotheek Eemland. Er zijn tijdens deze week verschillende informatiebijeenkomsten over leeskringen en daarnaast is er een lezing van leesambassadeur Lidewijde Paris over 'de kunst van lezen'.

Het doel van de 'Week van de Leesclub' is te laten zien hoe leuk en waardevol het is om te lezen, sámen te lezen en met elkaar in gesprek te gaan over boeken. De Bibliotheek Eemland organiseert deze week extra activiteiten.

Lidewijde Paris komt zondag 26 januari om 14.30 uur naar de Bibliotheek Leusden waar ze zal vertellen waar ze op let tijdens het lezen van een boek. Daarnaast legt ze literaire begrippen uit. Paris heeft verschillende boeken geschreven, zoals: Hoe lees ik?, Hoe lees ik korte verhalen?, de scheurkalenders 365 dingen die je als boekenlezer moet weten en 365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben en haar series Hoe lees ik een film?. 

PRAKTISCH Dinsdag 28 januari, aanvang 11.00 uur en vrijdag 31 januari, aanvang 19.30 uur organiseert Senia leesclubs, in samenwerking met de Bibliotheek Eemland en Leusden, informatiebijeenkomsten. Het doel van de bijeenkomsten is een nieuwe leesclub moderne literatuur op te richten. Deze informatiebijeenkomsten zijn in het LAB in Antares.

Leesambassadeur Lidewijde Paris komt zondag 26 januari langs in De Bibliotheek Leusden.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie