Het net onthulde monument in 2018.
Het net onthulde monument in 2018. José Huurdeman

Herdenking bij Stirling gedenkteken

2 februari 2020 om 08:15 Historie

LEUSDEN Het bestuur van de Historische Kring Leusden (HKL) nodigt inwoners uit om op maandag 3 februari deel te nemen aan de herdenking bij het gedenkteken voor de acht omgekomen bemanningsleden van de Stirling bommenwerper. ,,We herdenken niet alleen, maar vieren dit jaar ook 75 jaar Bevrijding."

De burgemeester van Leusden en de voorzitter van de HKL houden ieder een korte toespraak en leggen bloemen neer. Basisschool Het Kompas heeft het monument geadopteerd. De kinderen uit groep 8 steken acht kaarsjes aan, een voor elk omgekomen bemanningslid. De tocht en herdenking zijn openbaar. De korte plechtigheid vindt plaats in de open lucht, zonder tent en andere faciliteiten. Na afloop wordt onder klokgelui weer naar het startpunt gelopen.

Verzamelen kan om 12.45 uur op de parkeerplaats tegenover het Spoorweghuisje aan de Leusbroekerweg 6. Vertrek wandeling is om (600 meter): 13.00 uur Parkeren: Fietsen bij de verzamelplaats. Auto's op het parkeerterrein bij Theehuis Mon Chouette, Leusbroekerweg 25 B (5 à 10 minuten lopen naar startpunt).

Sandra van den Bovenkamp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie