Vorig jaar werd de hele vereniging in nieuwe kleding gestoken.
Vorig jaar werd de hele vereniging in nieuwe kleding gestoken. Arnoud J Spaaij

Groots 'Reunion Dinnershow' van jarig DWS

31 januari 2020 om 07:23 Verenigingen

ACHTERVELD Muziekvereniging Door Wilskracht Sterk bestaat vijfentachtig jaar. Een hoge leeftijd en in al die jaren is het gezelschap altijd met de tijd meegegaan. Ook nu, want de grijsaard maakt van de verjaardag een eigentijds feest voor publiek, leden en oud-leden.

Arnoud J Spaaij

Zaterdag 18 april staat een grootse 'Reunion Dinnershow' aangekondigd. De naam verraadt al dat het om meer gaat dan een feestelijk concert. DWS heeft oud-leden opgeroepen aan te sluiten bij het bestaande fanfare-orkest.

Ook de jeugd die net begint kan aansluiten. ,,Daarvoor kunnen kinderen vier lessen volgen. Na 12 februari starten we met een kort lesprogramma en dan kunnen ook beginnende muzikanten meedoen aan enkele repetities en de Dinnershow", vertelt Henny Nagelhout van DWS. Zelf is de saxofoniste al meer dan vijfentwintig jaar lid van de vereniging. Nagelhout behaalde bij DWS haar muziekdiploma's, al had ze daarvoor al kennis gemaakt met muziek op piano, blokfluit en dwarsfluit. Die instrumenten kent een vereniging als DWS niet. Een fanfare bestaat uit slagwerk en koperen blaasinstrumenten. Heel wat anders, maar: ,,Ik kreeg vanaf dat ik bij DWS speelde steeds meer waardering voor de fanfare-wereld."

Dinnershow is feest voor iedereenDREMPEL VERLAAGD Met datzelfde goede gevoel voor muziek wil DWS nu oud-muzikanten mee laten doen. ,,Die hoeven niet per se les te volgen. Wel enkele repetities. De dirigent Frank Bollebakker kijkt wie waar goed past en kan eventueel ook bladmuziek schrijven." Een eventuele drempel om mee te doen wordt daarmee verlaagd.

LENIG Ook oud-majorettes kunnen hun steentje bijdragen, zo blijkt. Hoe lenig die moeten zijn is niet helemaal duidelijk, maar Nagelhout weet wel: ,,Die moeten zeker trainen te zijner tijd." Ongetwijfeld komt dat goed en anders kunnen ze net als het publiek aanschuiven bij het diner. Dat driegangendiner wordt verzorgd door Eeterij-tapperij de Hessenkar en voor de kinderen staat Cafetaria De Arkel paraat tijdens de Dinershow. ,,Het is inderdaad de bedoeling dat het echt een dorpsfeest is van Achtervelders." Want de muziekvereniging laat zich regelmatig zien in het dorp, maar kan ook alleen bestaan dankzij de support van sponsors en steun van de Achtervelders.

Om de grote belangstelling een goede plek te kunnen bieden wordt de Reunion Dinershow gehouden bij de Mechan Groep. Daar werden al eerder concerten gegeven en met dit groots opgezette feest kan de vereniging er nu weer terecht. Om het vijfentachtigjarige bestaan te vieren blijft het niet bij deze muzikale samenwerking van leden en oud-leden. Er is ook nog een, wat meer ingetogen, feestje voor alleen de leden. ,,Maar daar weet ik het fijne ook niet van", zegt Nagelhout tot slot. Die verrassing wordt nog door het bestuur van DWS uitgewerkt.

Wie van de gelegenheid gebruik wil maken om weer eens gezellig te musiceren of gewoon kennis wil maken met muziek vindt op dwsachterveld.nl informatie voor aanmelding. Voor publiek zijn kaarten online te koop en via Dogsport Holland (Jan van Arkelweg 3, Achterveld).

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie