Sterke mannen klaarden de klus.
Sterke mannen klaarden de klus. Prive

Vlinder- en bijentuin nu ook toegankelijk voor mindervaliden

12 februari 2020 om 14:09 Maatschappelijk

LEUSDEN Coördinator Janny Jochemsen en de vrijwilligers van de vlinder- en bijentuin hadden nog één wens voor de tuin; de tuin toegankelijk maken voor mensen in een rolstoel of een rollator, zodat ook deze doelgroep van de tuin kan genieten.

Mariska Stehouwer

,,In het voorjaar werd de vlindertuin gerenoveerd, maar waren er nog niet voldoende financiën beschikbaar op het tuinpad geschikt te maken. Inmiddels is dat gelukt", aldus een enthousiaste coördinator. ,,Zo heeft onder andere stichting De Boom een financiële bijdrage gegeven en gebruiken we de donaties van bezoekers voor dit project. Hofland-hoveniers wilde het pad, tegen een voor ons op te brengen bedrag, verharden op voorwaarde dat wij zelf het zand weg kruien en de puinlaag aanbrengen. Dat was mogelijk, maar daar hadden we wel een aantal sterke mannen voor nodig."

KLUS ,,Op de Matchbeurs Leusden afgelopen november konden we een match sluiten met de mannen van het Materieellogistiek Commando Land van de tankwerkplaats in Leusden. Zij hebben deze klus inmiddels voor ons uitgevoerd. Ook is het Vlinderpad bestraat door de gemeente. Dat betekent dat de vlindertuin het komend seizoen toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn en gebruik moeten maken van een rollator of rolstoel. Voor ons is dat echt een mijlpaal", aldus een blije Jochemsen.

Sandra van den Bovenkamp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie