LeusdenFit weken springend van start.
LeusdenFit weken springend van start. Lariks

Honderden springende kinderen geven startsein voor LeusdenFit weken

18 februari 2020 om 12:06 Overig Deel je nieuws

LEUSDEN Van 17 februari tot en met 1 maart organiseren de buurtsportcoaches weer twee weken vol met gratis sportieve en gezonde activiteiten voor alle Leusdenaren. Die activiteiten zijn tegenwoordig terug te vinden op de gloednieuwe website van LeusdenFit. Wethouder Patrick Kiel opende maandagochtend samen met de kinderen van de basisscholen de weken en de website.  

Op het plein van basisscholen De Brink, Het Christal en De Rossenberg stond het al vroeg vol met springende kinderen. Na een korte opening door de wethouder gingen de LeusdenFit weken daar namelijk officieel van start met de ochtendgymnastiek. Eén van de activiteiten tijdens de weken onder leiding van de buurtsportcoaches. 

Na de ochtendgym konden de wethouder en de buurtsportcoaches meteen door naar basisschool De Bongerd. Hier sloten ze aan bij groep drie tijdens het bewegend lerend. Een innovatief onderwijsconcept dat bewegen en leren combineert. Tijdens de les heeft één van de kinderen samen met de wethouder ook de nieuwe website van LeusdenFit officieel gelanceerd.  

Het uitgebreide activiteitenprogramma tijdens de LeusdenFit weken is dit jaar voor het eerst terug te vinden op de nieuwe website: www.leusdenfit.nl. Deze site moet ervoor zorgen dat een sportieve en gezonde leefstijl bereikbaar wordt voor iedere Leusdenaar. Iedereen kan er het hele jaar door voor hem of haar passende sport- en beweegactiviteiten vinden.  

BEWEEGLOKET NIEUW Ook nieuw is het Beweegloket. Iedereen die een drempel ervaart om te gaan bewegen, wordt door een buurtsportcoach van het Beweegloket persoonlijk begeleid naar één van de sport- en beweegaanbieders in Leusden. Het Beweegloket is elke eerste vrijdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur geopend in Huis van Leusden. ,,Als het nodig is halen we de mensen gewoon zelf even op”, aldus buurtsportcoach Roel Brinkman.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie