Prins HobbyKokkie en adjudanten Flauw en Lauw trotseren storm Dennis onderweg naar het Krasse Knarrenbal.
Prins HobbyKokkie en adjudanten Flauw en Lauw trotseren storm Dennis onderweg naar het Krasse Knarrenbal. Arnoud J Spaaij

Grootste volksfeest in de omgeving vrijdag weer van start

20 februari 2020 om 15:06 Evenementen

ACHTERVELD Het grootste volksfeest in de omgeving gaat aankomende vrijdag weer van start. Carnavalsvereniging De Puupenkoppen opent het carnavalsweekeinde dat tot woensdag gaat duren.

Arnoud J Spaaij

De carnavalsvereniging in Achterveld is al maanden bezig met de voorbereiding van het feest dat aankomend weekeinde plaatsvindt. Zondag ontving prins carnaval met zijn raad van elf al de senioren uit het dorp tijdens het Krasse Knarrenbal. Onderweg naar het feest had de prins even tijd voor een update: ,,We hebben de laatste paar weken al bezoeken gebracht aan carnavalsliefhebbers die er de komende dagen niet bij kunnen zijn", laat Prins HobbyKokkie weten. Naast bezoeken aan zieken bezocht de prins met zijn twee adjudanten ook inmiddels vele groepen die zich aan het voorbereiden zijn op hun deelname aan de optocht die aanstaande zondag door Achterveld trekt.

Terwijl deze weken de versiering en vlaggetjes in het dorp danig te lijden hebben van de ene storm na de andere zijn adjudanten Flauw en Lauw er aardig van overtuigd dat de weersomstandigheden gaan meevallen. De voorspelling is niet positief maar: ,,We trotseerden nu al storm Dennis en dat is ook gelukt."

CARNAVALSTHEMA Het thema tijdens het feest 'Met carnaval maken we niets klaar' zal er zeker voor gaan zorgen dat de optocht voor een groot deel bestaat lekkernijen, koks en andere vrolijkheden rond de grote hobby van de prins. Zo wordt het zondag zeer waarschijnlijk een groot smulfeest in de straten van Achterveld.

Programma
Vrijdag 11.00 uur: Sleuteloverdracht in Ons Gebouw (toegang gratis), Vanaf 21.00 uur: Groot Carnaval in Ons Gebouw (toegang 20 euro).

Tijdens het Groot Carnaval van De Puupenkoppen wordt ook dit jaar de vrijwilligerstrofee De Krentenpuup uitgereikt. Deze erkenning wordt al sinds 1974 toegekend door de carnavalsvereniging aan iemand die zich voor de Achterveldse dorpsgemeenschap heeft ingezet. Wie de jaarlijkse erkenning krijgt is iedere keer weer een complete verrassing. Zowel voor het publiek als voor degene die de prijs overhandigd krijgt.

Zaterdag 14.00 uur: Kindercarnaval in De Moespot (toegang 2 euro), 20.00 uur: PK Party (tot en met 15 jaar, toegang 3,50 euro) in d' Ouwe Peerdestal.

Zondag 9.15 uur: Carnavalsmis in de Sint Jozefkerk, 13.00 uur: Optocht in Achterveld.

In overleg met de gemeente Leusden, politie en hulpverleners is de toegang tot de dorpskern Achterveld tussen 12.00 en 17.30 uur voor alle verkeer afgesloten. Omleidingen en parkeervoorschriften zijn aangegeven.

Het hele weekeinde zijn vrijwel alle horecagelegenheden geopend voor publiek om feest te vieren. De meeste café's en zalen kennen een toegangsbeleid met toegangskaarten.

Zo heeft Prins HobbyKokkie met zijn gevolg de komende dagen vele feesten op de menukaart staan. De carnavalsvereniging heeft op haar website uitgebreide informatie staan over het complete programma: puupenkoppen.nl.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie