Afbeelding
Wim van Dijk

Tweemaal de Johannes Passion in Leusden

24 februari 2020 om 07:28 Muziek

LEUSDEN Evenals in 2019 is het de Stichting Bach Leusden gelukt om de uitvoering van de Johannes Passion in de Jozefkerk in Leusden mogelijk te maken. Op 27 maart zal het 'Ruht wohl' weer in de Jozefkerk klinken als afsluiting van de emotievolle verklanking van Jezus' lijdensweg.

Het meesterwerk van Johann Sebastian Bach is dit jaar niet alleen voorbehouden aan de complete uitvoering op 27 maart in de Jozefkerk. Er zal op 26 maart ook een speciaal aangepaste versie ten gehore worden gebracht aan kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen het Christal en 't Ronde. Daarmee hoopt de Stichting Bach Leusden aan het begin te staan van een traditie om ook jonge schoolkinderen kennis te laten maken met de muziek van Bach uit de 18de eeuw. Ieder jaar worden een paar scholen uit Leusden uitgenodigd voor deze speciale voorstelling, zodat uiteindelijk alle kinderen uit Leusden in de gelegenheid zijn om deze bijzondere uitvoering mee te maken.

Ook dit jaar is het weer gelukt om professionele solisten van internationale faam naar Leusden te halen. Onder leiding van dirigent Yt Nicolai en onder begeleiding van het orkest Capella di San Josepho zullen de sopranen Marjon Strijk en Heleen Koele, countertenor Sytse Buwalda, alt Elsbeth Gerritsen, de tenoren Gert- Jan Verbueken, Dolf Drabbels en Daniel van Kessel en de bassen Leusdenaar Coert van den Berg en Joep van Geffen als solist en als koor uitvoering geven aan het concert.

Het concert vindt plaats op 27 maart om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in de St. Jozefkerk aan de Hamersveldseweg 51 in Leusden. De toegangsprijs bedraagt 25 euro. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar via www.bachleusden.nl.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie