Kom ook quilten vanaf 9 april bij de Ambachtshoeve
Kom ook quilten vanaf 9 april bij de Ambachtshoeve Ambachtshoeve.nu

Leren quilten kan bij de Ambachtshoeve

2 maart 2020 om 12:33 Activiteiten Deel je nieuws

De Ambachtshoeve organiseert lezingen, cursussen, workshops en excursies over ambachten. Altijd al willen leren quilten? Of meer weten over tuinieren en tuinkruiden? Liever op pad om vogels te spotten? Dat kan allemaal in april bij de Ambachtshoeve. Je kunt in april van alles doen en leren! En nog meer goed nieuws: bijna alle activiteiten zijn gratis. Doe mee en meld je nu aan. Kijk voor alle cursussen en activiteiten op www.ambachtshoeve.nu. 

Quilt een Kussen! Vijf donderdagochtenden vanaf 9 april

Quilten is een oud ambacht. Lang werd overal ter wereld ieder lapje stof, tot de laatste centimeters, gebruikt. Restjes werden verwerkt in kussenhoezen, plaids, bedden spreien en kleding. In de loop der jaren groeide deze vaardigheid uit tot kunst. Wil je de kneepjes van het quilten leren? Dan kun je nu terecht bij de Ambachtshoeve. De workshop bestaat uit vijf dagdelen vanaf donderdagochtend 9 apri. Er is plek voor maximaal 7 personen. 

Tuin- en kruidenwandeling op zaterdag 18 april

Iedereen is op zaterdag 18 april welkom om te ontdekken wat de natuur ons biedt. We gaan vanaf 13.30 uur (tot 16 uur) op zoek naar kruiden in de natuur die goed en gezond voor je zijn en die passen in onze keuken van nu. Ook leer je over tuinieren en het voorbereiden van een groentetuin. 

Vogels kijken in het boerenland

Vind je het leuk om op een ongedwongen manier kennis te maken met vogels in de verschillende landschapstypen, om ervaringen uit te wisselen en samen op pad te gaan, dan ben je meer dan van harte welkom bij deze vogelgroep.  We starten met een kopje koffie op de hoeve Groot Zandbrink en gaan daarna naar buiten. De te bezoeken locaties zijn op loop of fiets afstand. Een verrekijker is nodig! 

Data

Zaterdag 11 april; Weidevogels op en mogelijk langs de Modderbeek.
Zaterdag 9 mei; tellen van zangvogels in Hardeveld.
Zaterdag 13 juni; kijken we naar roofvogels in Moorst en Hardeveld.

Onder begeleiding van Kees van Wegen en Theo Greefhorst

Start: 9.00 uur 

Locatie: Hoeve Groot Zandbrink

Kosten: gratis (je kunt je per keer opgeven)

Maximale groep: 12 personen.

Voor meer informatie en om je in te schrijven: check www.ambachtshoeve.nu. Om oude ambachten levend te houden investeert de ambachtshoeve in 2020 in het opleiden van potentiele nieuwe vrijwilligers. We bieden ons lezingen, workshops en werkplaatsen daarom gratis of tegen een geringe vergoeding aan. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie