Klaas Pranger: ,,Beach handball is de toekomst.''
Klaas Pranger: ,,Beach handball is de toekomst.'' Marcel Koch

Leusden krijgt veld voor beachsport

6 maart 2020 om 07:05 Overig

LEUSDEN Een handbalveld bij de Leusder Handbal Vereniging (LHV) wordt tijdelijk omgetoverd tot beachsportveld. Van april tot en met september wordt er daar een zandveld aangelegd en wordt er beachhandbal gegeven. Ook andere sportclubs en sportaanbieders zullen beachactiviteiten gaan organiseren op het tijdelijke veld, laat de handbalclub weten.

Voor de aanleg van een tijdelijk beachsportveld was een subsidie aangevraagd bij en de toetsingscommissie van het Fonds Samenlevingsinitiatieven in Leusden liet deze week weten dat de aanvraag was goedgekeurd. Voor de vereniging betekent dit dat ze aan de slag mag. De opening van het veld is voorzien met de Koningsspelen op 17 april.

MEEHELPEN Jan Hondelink regelt de praktische zaken om het veld aan te leggen en de club roept leden en inwoners van Leusden ook op om te komen helpen. Op zaterdag 14 maart tijdens NL Doet wordt de boarding om het latere zandveld gemaakt. De start is om 10.00 uur. Het is mogelijk om de hele dag te helpen, maar ook om een dagdeel aanwezig te zijn. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar maritavoogt@me.com.

Aanvraag voor subsidie door gemeente goedgekeurdTRAININGEN Daarna wordt het zand gestort en verdeeld. Van Schoonhoven Infra komt daarvoor met geschikt materieel. Er komt een laag van 30 centimeter over het gehele tweede asfaltveld. Zo kunnen er twee beachhandbalvelden worden gemaakt en is er ook genoeg ruimte voor andere sporten, zoals volleybal, voetbal en korfbal. Dat wordt georganiseerd door andere Leusdense clubs, waaronder Afas-LEOS, de buurtsportcoaches en SNO. Ook andere verenigingen of particulieren kunnen gebruik gaan maken van het veld.

SPONSOREN Naast het Fonds Samenlevingsinitiatieven zijn er andere materiële en financiële supporters. ,,LHV draagt zelf uiteraard een deel bij, andere sportclubs en sportaanbieders zullen voor het gebruik ook een klein bedrag gaan betalen, zegt Marita Voogt, voorzitter van LHV.''

,,We worden daarnaast geholpen door enkele bedrijven uit Leusden en de regio'', gaat Voogt verder. ,,Tenslotte werven we sponsors. Als we meer sponsors aan het beachveld kunnen verbinden, kunnen we de aankleding van het geheel nog mooier maken", aldus de vereniging, die nog steeds sponsors kan gebruiken.

Op de website van LHV komt te zijner tijd de mogelijkheid om uren voor het gebruik van het veld te reserveren. Meer informatie over beachhandbal hier.

Sandra van den Bovenkamp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie