Bij MAZOKI kan je terecht voor een avond gezellig eten of even bijpraten met een kop koffie.
Bij MAZOKI kan je terecht voor een avond gezellig eten of even bijpraten met een kop koffie. Arnoud J Spaaij

MAZOKI nieuw in Leusden

11 maart 2020 om 15:37 Zakelijk

LEUSDEN De persoonlijk service en vooral familiaire sfeer voel je onmiddellijk zodra je binnenkomt bij MAZOKI. Gastvrouw Amanda Jones lacht bezoekers vriendelijk welkom toe en chef Marcel Heukels neemt ruim de tijd om hen culinair met lekkere kleine luxe en betaalbare gerechten te verwennen.

Arnoud J Spaaij

Het echtpaar Heukels en Jones heeft op een, voor veel Leusdenaren, bekende plek hun restaurant MAZOKI geopend. Eerder was bistro Bling hier gevestigd. Maar Heukels en Jones hebben alles gedaan om hun eetgelegenheid helemaal in hun eigen sfeer in te richten. ,,Het moet huiselijk voelen", begint Marcel Heukels, ,,daarin voelen wij ons thuis en dus ook onze gasten. Je moet hier met je gezin op je gemak kunnen eten. En ook echt kunnen genieten."

Genieten moet je natuurlijk zelf doen, maar Heukels heeft alles in huis om je smaakpapillen te laten genieten. De chef begon ooit als afwasser, maar is inmiddels dertienhonderd kookboeken verder. ,,Ik heb er nu nog maar achthonderd hoor", zegt hij lachend, ,,ik moest een beetje opruimen toen we, nadat we veertien jaar in De Bilt restaurant Zebs hadden, op avontuur gingen naar Portugal. Amanda houdt van de warmte en Portugal bood ons dat. Maar met vier opgroeiende zonen vonden we hier toch weer een betere plek."

De naam van het restaurant komt voort uit de initialen van het gezin. ,,Ons gezin is belangrijk", legt Heukels uit, met een blik naar zijn vrouw. ,,We hebben in het restaurant een familietafel waar we ook met onze kinderen zitten."

Tapas and more personaliseren in Marcel-styleSHARED DINING Dat moet genieten zijn voor de jongens, want zodra Heukels over koken begint, wordt het al snel duidelijk dat hij de vijfhonderd weggegooide boeken waarschijnlijk uit zijn hoofd heeft geleerd. ,,Ik maak graag alles in Marcel-style", verduidelijkt Heukels de uitgebreide menukaart. ,,Ik heb enorm respect voor iedere bereidingswijze. In de basis. Waarom is een tomatensaus in Italië zo lekker? Ze nemen er gewoon echt de tijd voor. Als je dat weet dan blijf je op die manier koken." De chef kiest ook voor authentiek eten. ,,Het is tapas en more. Kleine gerechten op mediterraanse wijze, niet specifiek alleen Spaans. Hoewel ik in een Franse keuken ben opgeleid. We hebben dan ook gerechten die je kan delen. Shared dining: je bestelt een fijn hoofdgerecht en eet er met zijn tweeën van. Ik heb echt gekozen om van ieder gerecht een bijzondere smaakexplosie te maken."

Wil je een plekje bij MAZOKI dan moet je ook al een keuze maken. Waar moet je gaan zitten? Iedere tafel is bijzonder. En zo voel je je er gelijk thuis. Op je gemak zitten om een klein hapje te eten, de dag door te nemen met vrienden of collega's, maar ook om er echt een uitgebreide avond van te maken.

MAZOKI is geopend op donderdag tot en met zaterdag van 17.00 tot 23.30 uur en zondag van 14.00 tot 21.00 uur.

Restaurant MAZOKI
Tapas & More
Waarden 25B
3831 HA Leusden
www.mazoki.nl
Tel. 033-4332070
Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie