Leesadvies in Leusden start training begrijpend lezen voor basisschoolleerlingen

7 maart 2020 om 16:44 Onderwijs Deel je nieuws

Begrijpend lezen is de basis voor vrijwel alle schoolvakken. Je hebt dit niet alleen nodig bij begrijpend lezen zelf, maar bijvoorbeeld ook om verbanden te kunnen leggen bij de verhaalsommen van rekenen. Je moet begrijpen hoe het verhaaltje in elkaar zit. Daarna kun je pas de som uitrekenen. Maar ook bij vakken zoals aardrijkskunde, geschiedenis en natuur heb je begrijpend lezen nodig. Het is belangrijk dat je snapt waar een tekst over gaat zodat je de leerstof kunt onthouden en eigen kunt maken. Het is daarom heel belangrijk om een goede manier aan te leren om begrijpend te kunnen lezen. 

Omdat begrijpend lezen zo belangrijk is geeft Leesadvies vanaf donderdag 26 maart 2020 een training begrijpend lezen voor kinderen uit groep 5, 6 en 7 van de basisschool. De training heet ‘Alle teksten de baas!’. Dit is een methodiek om kinderen op een makkelijke manier met teksten om te leren gaan. In 6 stappen leren kinderen hoe ze door teksten kunnen komen en deze te begrijpen en te onthouden. Door met kleuren te werken, krijgen de kinderen meer inzicht in de tekst. 

In 6 lessen van 1 uur en 15 minuten leert een kind een tekst te overzien, verschillende leesstrategieën toe te passen, vragen te maken bij een tekst en nog veel meer. Tijdens de training gaan kinderen hiermee actief aan de slag, afgewisseld met leuke, leerzame spelletjes. 

De training zal gegeven worden in een groepje van 2 tot 4 kinderen. Het voordeel van het volgen van de training in een groepje is dat kinderen en heel veel van elkaar kunnen leren en elkaar ook kunnen stimuleren.

Leontine le Blanc van Leesadvies is op dit moment de enige gecertificeerde trainer in Leusden van de training 'Alle teksten de baas!'. 

Kijk voor meer informatie over de training op leesadvies.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie