Over enkele weken gaan de mountainbikeroutes weer open.
Over enkele weken gaan de mountainbikeroutes weer open. eigen foto

Treeker MTB Trail begin april open

10 maart 2020 om 12:15 Overig

LEUSDEN De mountainbikeroutes door Den Treek zijn vanaf 1 april open. Dat schrijft Landgoed Den Treek-Henschoten op haar website. Medewerkers en vrijwilligers van het landgoed en de aannemer zijn momenteel met de laatste kilometers bezig. 

Marcel Koch

Het zogeheten Treeker MTB Trail kent twee routes: een noordelijke en een zuidelijke. Eerstgenoemde traject over Den Treek is 16 kilometer lang en het andere loopt over Henschoten en is 15 kilometer lang. Volgens het landgoed hebben de beide routes volop uitdagingen. Verder staat op de website: ,,Ook aan de bebording is uitgebreid aandacht besteed. Vooral de kruisingen met andere wegen en (ruiter)paden hebben bijzondere aandacht gekregen. Telkens is zorgvuldig gekeken hoe de verschillende bezoekers van het landgoed elkaar veilig kunnen passeren en kruisen.''

Mountainbikers die gebruik van de routes willen maken, moeten in het bezit zijn van het Treeker MBT Vignet. Het jaarvignet kost 25 euro (van 1 april 2020 tot 1 april 2021) en is te koop in de webshop op www.dentreekhenschoten.nl/MTB. Een dagvignet kost 5 euro. 
Met de opbrengsten uit de verkoop van deze vignetten zullen de Treeker MTB Trail en de natuur daaromheen worden onderhouden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie