De belastinginvullers vierden hun vrijwilligersprijs met een etentje bij buurtrestaurant Maxima's.
De belastinginvullers vierden hun vrijwilligersprijs met een etentje bij buurtrestaurant Maxima's. Mariska Stehouwer

Belastinginvullers trots op 'hun' Vrijwilligerstrofee

15 maart 2020 om 08:19 Maatschappelijk

LEUSDEN Voor de achttiende keer werd in december de Leusdense Vrijwilligerstrofee uitgereikt. Vijf organisaties waren genomineerd: Automaatje Achterveld, Stichting Dierenvallei, Mixed Hockey Club Leusden met het project G-hockey, Stichting Avond4daagse Leusden en vanuit de Samenwerkende Ouderenorganisaties Leusden, de belastinginvullers. Laatstgenoemde ging met een wisselbeker en een cheque van 1000 euro naar huis.

Mariska Stehouwer

Marije Bakker, jurylid en vanuit Lariks betrokken bij de organisatie, geeft aan dat er bij het beoordelen wordt gekeken naar de aard van de activiteit, het maatschappelijk belang voor Leusden, de motivatie en de hoeveelheid Leusdense vrijwilligers die erbij betrokken zijn. ,,De gemeente wil met de Vrijwilligersprijs aandacht vragen voor de vele leuke en goede initiatieven die er zijn in Leusden en hiervoor haar waardering uitspreken. Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Zonder vrijwilligers zouden veel projecten geen doorgang kunnen vinden."

Groep verricht al tientallen jaren 'ondergronds' werkVIJFHONDERD CLIËNTEN Activiteiten van 25 vrijwilligersorganisaties werden onder de aandacht van het comité Vrijwilligerstrofee gebracht. Voorzitter van de Samenwerkende Ouderenorganisaties Leusden, Marcel Landman gaf de belastinginvullers op voor de Vrijwilligerstrofee. Uit het juryrapport blijkt dat deze groep al tientallen jaren bestaat en veel 'ondergronds' werk verricht. Hun hulp is van onschatbare maatschappelijke waarde voor de doelgroepen. De dertien vrijwilligers, allen gecertificeerd deskundig, zorgen dat ongeveer vijfhonderd Leusdenaren op jaarbasis gebruik kunnen maken van deze service. Paul van Wegen, coördinerend belastinginvuller, is trots op hun vrijwilligerstrofee. ,,Deze had ik echt niet verwacht. Trots ben ik omdat wij nu kunnen laten zien wat wij kunnen betekenen op het gebied van aangiften voor degenen die daar gebruik van willen maken."

PLAATSEN VRIJ De belastinginvullers zijn vrijwilligers vanuit de SOL en werken nauw samen met het Sociaal Maatschappelijk Steunpunt (SMS) van Lariks Welzijn en Zorg. Zij vullen belastingaangiften in voor ouderen, mensen met een beperking en personen met een minimuminkomen. Naast hulp bij aangifte inkomensbelasting helpen zij ook bij het aanvragen of wijzigen van zorg- en huurtoeslagen. Fiona Kröder, consulent samenleving vanuit Lariks, geeft aan dat er nog plaatsen vrij zijn bij het belastingspreekuur. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden via 033-3034444 tussen 9.00 en 12.30 uur. Woon je in Achterveld dan kan er contact opgenomen worden met de Heelkom, 0342-451333 op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Het SMS wordt gecoördineerd door Lariks en naast de belastingservice biedt zij nog twee diensten aan; het inloopspreekuur en thuisadministratie. Elke maandag en donderdag van 13.00 uur tot 15.00 en op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur is er SMS inloopspreekuur bij Lariks in Huis van Leusden. Daar kan iedereen terecht voor korte hulpvragen of voor hulp bij het invullen van formulieren. Een afspraak maken is niet nodig.

Sandra van den Bovenkamp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie