Afbeelding
Eempers

Bewoner ontdekt brand op zolder

13 maart 2020 om 13:35 Brand

SOEST De bewoner van een woning aan de Jan Steenlaan in Soest was er vrijdag gelukkig vroeg bij. Toen hij boven iets hoorde vallen, maar niets zag liggen, liep hij door naar zolder en ontdekte dat daar brand was uitgebroken. De brandweer was er zo snel bij, dat de inzet van één straal voldoende was om het vuur te doven.

De bewoner zat in de woonkamer aan zijn lunch en hoorde boven een klap, ,,alsof er iets omviel," vertelt hij. ,,Boven kon ik niets vinden, maar ik hoorde wel geknetter en zag opeens rook van zolder komen en direct ook vlammen. Toen heb ik direct 112 gebeld." De brandweer rukte met drie wagens uit. Een straal werd binnendoor naar zolder geleid, waar het vuur vrij snel geblust kon worden. Met inzet van de hoogwerker werd een deel van het dak gesloopt om er zeker van te zijn dat daar geen vuurresten waren achtergebleven. Water hoefde daarbij niet meer gebruikt te worden, want de klus werd uitgevoerd tijdens een hevige regen- en hagelbui.

CV-KETEL De schade op de zolderverdieping was aanzienlijk. De brand is vermoedelijk ontstaan door een defect aan de cv-ketel, hoewel aanvankelijk werd gedacht dat de zonnepanelen de boosdoener waren. Stichting Salvage werd ingeschakeld om de bewoners bij te staan bij de afwikkeling van de schade. Nadat de brandweer de woning en de woningen ernaast had geventileerd, konden de bewoners ervan terug naar huis.

Gedurende de inzet van de brandweer was de Jan Steenlaan afgesloten voor het verkeer. Ondanks regen en hagel trok de inzet van de brandweer veel bekijks.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie