Corona maatregelen Lariks welzijn en zorg

15 maart 2020 om 11:52 Nieuws Deel je nieuws

Vanaf maandag 16 maart tot 1 april is er geen inloop bij Lariks in Huis van Leusden en bij Lariks in De Heelkom in Achterveld. Ook gaan de inloopspreekuren van SMS niet door. Wilt u contact met een medewerker van Lariks? Neem dan telefonisch of per mail contact op.

In lijn met de landelijke voorschriften heeft Lariks een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Corona virus te beperken en (kwetsbare) inwoners en onze medewerkers en vrijwilligers te beschermen. Naast sluiting van de inloop gelden vanaf 16 maart t/m 1 april de volgende maatregelen: 

Afspraken bij Lariks en huisbezoeken

De medewerkers van Lariks volgen het advies van het RIVM. Dit betekent dat zij zoveel mogelijk vanuit huis werken. En sowieso thuiswerken als zij verkouden zijn of koorts hebben.

Heeft u een afspraak met een van onze medewerkers? In dat geval belt hij of zij u om de afspraak telefonisch te doen of te verzetten. Bent u zelf verkouden of heeft u koorts dan kan er geen huisbezoek of afspraak bij Lariks plaatsvinden. Wilt u dit laten weten aan Lariks door te bellen naar 033 303 44 44 (op werkdagen tussen 9.00 – 12.30 uur). U kunt dan bespreken of het gesprek met de consulent via de telefoon kan. Ook de afspraken met vrijwilligers die helpen bij het invullen van de belastingaangifte worden afgezegd. Dit geldt zowel voor de huisbezoeken als voor de afspraken in Huis van Leusden. De inwoners die een afspraak hebben, worden hier persoonlijk over geïnformeerd. In overleg wordt een passende oplossing afgesproken. 

Inloop op scholen

Zolang de basisscholen geopend zijn, gaat de inloop op scholen voor ouders/opvoeders en leerkrachten door. 

Uitleen hulpmiddelen

Er is geen uitleen van hulpmiddelen bij Lariks in Huis van Leusden. Voor uitleen bent u welkom bij Hulpmiddelencentrum Amersfoort aan de Vanadiumweg 15 in Amersfoort. Inleveren van hulpmiddelen kan wel op werkdagen tussen 8.30 – 17.00 uur bij de balie van Huis van Leusden.

Op de hoogte blijven van Lariks’ maatregelen? Kijk op: www.sociaalplein-leusden.nl.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie