Afbeelding
BDU Media

Zo snel mogelijk thuiswerk voor schoolkinderen

18 maart 2020 om 11:18 Onderwijs

LEUSDEN Alle kinderen in Leusden krijgen zo snel mogelijk onderwijs op afstand. Zo heeft de gemeente in gezamenlijk overleg met de schoolbesturen en kinderopvangorganisaties in verband met het coronavirus besloten. Ouders en verzorgers zijn middels een brief hiervan op de hoogte gesteld.

Marcel Koch

Naast het thuiswerk (twee uur per dag) zijn er ook afspraken gemaakt met betrekking tot opvang onder schooltijd en opvang na schooltijd. ,,Op dit moment worden er in Leusden totaal zo'n 100 kinderen op scholen en kinderopvang opgevangen'', laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Voor kinderen van ouders met vitale beroepen is er dagelijks opvang. Deze opvang onder schooltijd wordt samengebracht per Multifunctioneel Centrum (Atria, Antares, Atlas) of per wijk (Berkelwijk, Groenhouten en Achterveld).

Onderwijsassistenten, leerkrachtondersteuners, vakleerkrachten en eventueel aangevuld met pedagogische medewerkers zullen deze opvang verzorgen.

De kinderen worden na school opgehaald door de opvangorganisaties waar ze staan ingeschreven.

Ouders van kinderen in vitale beroepsgroepen kunnen een beroep doen op extra kinderopvang. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Mensen in deze beroepsgroepen moeten wel in eerste instantie zelf een oplossing voor opvang zoeken. Lukt dat echt niet dat kunnen zij een beroep doen op deze extra opvang. Ouders die hiervan gebruik willen maken kunnen zich melden bij organisatie Humankind (tel. 033-2018000 of regiomiddennederland@humankind.nl) die als ingang voor de andere kinderopvangorganisaties in Leusden fungeert.

Ouders die al gebruik maken van kinderopvang kunnen aanvullende behoefte aan opvang doorgeven aan de organisatie waar de kinderen nu al naartoe gaan.

Wat vitale beroepen zijn, is te vinden op www.rijksoverheid.nl/beroepen.

Thuiswerkpakketten voor leerlingen in Nijkerk.
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie