-
- Corderius college

Coach4You zoekt coaches

6 maart 2018 om 19:45 lokaal Deel je nieuws

Coach4you is een landelijke vrijwilligersorganisatie die per jaar gemiddeld 250 basisschoolkinderen uit groep 8 begeleidt bij de overstap naar het voortgezet onderwijs, middels de inzet van vrijwilligers. Ook in Leusden werkt Coach4you (onder de paraplu van Gilde Leusden) al enkele jaren nauw samen met de meeste basisscholen in onze gemeente. Dit preventieve project tegen schooluitval wordt gezien als één van de steunpilaren onder de Gilde organisatie. Elk jaar worden 10 tot 15 kwetsbare kinderen bij Coach4you aangemeld. Zij worden gedurende ca. anderhalf jaar door een vrijwillige coach ondersteund op die dingen die het kind belangrijk vindt. Het accent ligt vaak op het sociaal-emotionele vlak maar ook praktische studiebegeleiding kan er deel van uitmaken.

Coach4you zoekt nog enkele enthousiaste coaches die tijd en energie kunnen steken in het begeleiden van een leerling van basisschool naar voortgezet onderwijs. Beschikbaar voor anderhalf uur per week vanaf medio mei, affiniteit met de leeftijdsgroep (12-14 jaar) en een positieve open coachende houding zijn belangrijk, zie verder ook http://www.coach4you.org/coach-2/een-leerling-ondersteunen/.

Meer informatie is vrijblijvend te verkrijgen bij Conny van der Bijl of Gerard Voskuilen via emailadres coach4you@gildeleusden.nl. Ook op de landelijke website vindt u veel informatie: www.coach4you.org

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie