Afbeelding
Veilig geld lenen

Verantwoord en veilig geld lenen

2 april 2020 om 17:26 Partnercontent

Natuurlijk zou je liever sparen voor een bepaalde uitgave. Maar wat als je spaarpot nog niet erg gevuld is en die auto of verbouwing wel nodig of gewenst? Dan is geld lenen een mooie oplossing, toch? Ja zeker, zolang de lening maar verantwoord en veilig is.

Persoonlijk advies
Er is niets mis met geld lenen, zolang je maar de juiste keuzes maakt en zeker weet dat je verantwoord leent. Dat betekent dat je vooraf beseft wat de lening betekent voor je financiële situatie. Kun je de maandlasten dragen? Moet je je uitgavenpatroon aanpassen? Weet je wanneer je klaar bent met aflossen? En past de lening bij je bestedingsdoel? Het zijn vragen die het best beantwoord worden in een gesprek met een kredietadviseur. Sluit daarom alleen een lening af bij een betrouwbare partij bij wie je een gratis adviesgesprek krijgt en alles netjes wordt uitgelegd.

Een verantwoorde lening
Een goede kredietadviseur brengt jouw wensen in kaart en gaat na in hoeverre die gerealiseerd kunnen worden gezien je financiële en persoonlijke situatie. Het totaalplaatje bepaalt hoe veel je kunt lenen, welke leenvorm geschikt is en welke voorwaarden bij je passen. Omdat de adviseur een actueel overzicht heeft van wat verschillende kredietverstrekkers te bieden hebben, vindt hij voor jou altijd een lening met een lage rente en gunstige voorwaarden.

Hoeveel geld kan ik lenen?
Vaak kun je alleen geld lenen als je een vast inkomen hebt. En hoeveel je kunt lenen hangt weer af van de hoogte van dat vaste salaris. De kredietverstrekker wil verder weten of je een studie- of belastingschuld hebt en checkt of je nog andere leningen hebt afgesloten. Dat hoeft niet te leiden tot een afwijzing van je aanvraag, maar misschien valt je leenbedrag wel lager uit. En als er problemen zijn (geweest) met betalingen, kun je vaak geen lening afsluiten. Voor de hoogte van het leenbedrag is bovendien je persoonlijke situatie van belang. Of je een partner hebt bijvoorbeeld of juist gescheiden bent en alimentatie betaalt. Ook heb je als huizenbezitter andere mogelijkheden dan als huurder.

Online geld lenen
Om geld te lenen, hoef je niet meer vrij te nemen om met een map documenten naar de bank te gaan. Als je online een lening aanvraagt, regel je dat tegenwoordig eenvoudig en veilig vanuit je luie stoel thuis, op een moment dat jou dat uitkomt. Behalve gemakkelijk is online geld lenen ook voordeliger omdat de kosten door de digitale verwerking veel lager zijn. Je betaalt daardoor minder voor jouw lening.

Betrouwbare geldverstrekker
Online geld lenen kan veilig bij een betrouwbare partij zoals Krediet.nl. Deze geldverstrekker kijkt naar jouw situatie, adviseert je goed en weet wat verschillende kredietverstrekkers te bieden hebben. Daarom zul je daar altijd een verantwoorde en passende lening afsluiten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie