Afbeelding
Inpaktips

Slimme inpaktips voor een verhuizing

2 april 2020 om 17:27 Partnercontent

Het is zover, je verhuizing staat voor de deur. Een spannende tijd waar veel bij komt kijken. Het inpakken van je inboedel is een flinke klus, waarbij je door de bomen nog wel eens het bos niet meer ziet. Door slim in te pakken zorg je voor minder stress voor en tijdens je verhuizing en maak je het ook nog eens makkelijker om de verhuisdozen uit te pakken. In dit artikel lees je een aantal slimme inpaktips.

Ruim systematisch op
Inpakken betekent ook weggooien. Om te voorkomen dat je spullen onnodig verhuist, is het belangrijk om te bepalen wat je wel en niet wil meenemen met het verhuizen. Ga systematisch per kamer je huidige woning door en bepaal wat er weg kan. Bedenk ook meteen wat je met de spullen wil doen, bijvoorbeeld of ze naar de kringloopwinkel gaan of dat je ze echt wil weggooien. Zo heb je een opgeruimd en overzichtelijk gevoel voordat je start met inpakken.

Gebruik inpakmateriaal dat je hebt liggen
Je wil niet dat je spullen beschadigd raken tijdens de verhuizing en daarom is bescherming belangrijk. Gelukkig heb je al veel spullen in huis liggen die je hiervoor kan gebruiken. Doe je glazen in sokken en pak de rest van je servies in in thee- en handdoeken om te voorkomen dat het breekt. Doe snoeren in plastic zakjes en schrijf hierop waar ze van zijn, zodat je dat niet meer hoeft uit te zoeken na de verhuizing.

Kies voor gekleurde labels
De labels op verhuisdozen zijn ideaal om op te schrijven wat er in de verhuisdoos zit en waar het heen moet. Toch kan je het gebruik van de labels nog efficiënter te maken. Door gekleurde labels te gebruiken, ziet de verhuisservice in een oogopslag waar de doos heen moet in huis. Geef elke ruimte in huis een aparte kleur. Zo heb je veel overzicht tijdens en na de verhuizing en hoef je niet meer te zoeken naar spullen waarvan je niet weet waar in huis ze staan.

Zet een weekendtas klaar
De verhuisdag is vermoeiend en daarom wil je dat je alle belangrijke spullen bij de hand hebt voor na de verhuizing. Maak daarom een weekendtas klaar met schone kleren, je toiletspullen, een oplader en belangrijke documenten. Zo kan je na de verhuisdag lekker uitrusten en hoef je niet meer door verhuisdozen te spitten, op zoek naar je telefoonoplader.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie