Een 15-jarig jubileum verdient een bloemetje.
Een 15-jarig jubileum verdient een bloemetje. Centraalzorg

Centraalzorg viert jubileum zonder festiviteiten

31 maart 2020 om 10:11 Zorg Coronavirus

LEUSDEN De Leusdense Thuiszorgorganisatie Centraalzorg vierde op 9 maart haar 15-jarig jubileum. Op de foto feliciteert de voorzitster van de Raad van Toezicht van Centraalzorg Karin Hoogendijk de bestuurder - en mede-oprichter - van Centraalzorg Wilko Groeneweg. ,,In het kader van de Corona problematiek hebben we helaas moeten besluiten om alle festiviteiten uit te stellen", vertelt Groeneweg.

In deze onzekere tijd, waarin iedereen in de ban is van het corona virus en veel mensen thuis moeten blijven, zijn veel mensen nog meer aangewezen op thuiszorg.

ZORG Bij elkaar biedt Centraalzorg met 250 medewerkers dagelijks zorg aan meer dan 850 cliënten. Groeneweg vertelt: ,,Wij bieden in de Gemeente Leusden verpleegkundige thuiszorg, huishoudelijke thuiszorg en professionele dagbesteding voor mensen met dementie in onze Wijkkamers aan de Rozengaarde en het Hoefijzer", vertelt directeur Wilko Groeneweg. ,,Daarnaast bieden wij woon/zorg en dagbesteding voor mensen met een psychische beperking in Leusden binnen ons zorgproject 'Huis op Zuid.'" Centraalzorg werkt voor de Gemeente Leusden in het kader van de WMO en heeft contracten met alle zorgverzekeraars voor de ZVW en het Zorgkantoor voor de WLZ. Daarmee kunnen alle zorgvragers in principe zorg ontvangen van Centraalzorg.

RISICO ,,Het is uitdagend voor alle wijkverpleegkundigen en zorgverleners om in deze moeilijke tijd op een veilige manier thuiszorg aan te kunnen bieden en we willen het risico op besmetting beperken", laat Groeneweg weten. ,,We volgen alle RIVM veiligheidsmaatregelen en het zorgteam zet zich maximaal in. Hiervoor verdienen zij een groot compliment. De afgelopen weken hebben wij zelfs nieuwe cliënten in zorg genomen, die zijn aangewezen op onze zorg om veilig thuis te kunnen wonen."

OPROEP De organisatie doet een oproep aan alle ex-medewerkers uit de zorg om zich aan te melden, want nieuwe medewerkers zijn in deze tijd hard nodig. ,,Of iemand nu verpleegkundige, begeleidster is of in het verleden in de huishoudelijke zorg heeft gewerkt. U bent op dit moment nodig om de zorg voor de kwetsbare inwoners van Leusden ook de komende maanden te borgen", aldus Groeneweg.

Belangstellenden kunnen zich als vrijwilliger aanmelden, maar kunnen ook aan de slag met een tijdelijk arbeidscontract. ,,Aangezien wij een officieel leerbedrijf zijn kunnen wij nieuwe medewerkers ook goed ondersteunen die hun oude werkzaamheden weer bij ons gaan oppakken. Nieuwe mensen zijn hard nodig en van harte welkom", zegt Groeneweg.

Centraalzorg is gevestigd aan de Davelaak 17 en bereikbaar via telefoonnummer 033-2862202. Kijk voor meer informatie op www.Centraalzorg.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie