Afbeelding
Foto door conayio form PxHere

Slecht slapen na een verbroken relatie

3 april 2020 om 07:35 Partnercontent

Een relatie afsluiten is niet altijd gemakkelijk, vooral wanneer er nog gevoelens zijn. Je denkt na over wat er fout is gegaan in de relatie en wat jij zelf beter had kunnen doen. Wanneer we net uit een relatie komen, is het daarom moeilijker om voldoende rust te pakken.Volgens Drs. Edwin Edinga is het echter juist belangrijk om rust te nemen en tot reflectie te komen. Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut en auteur. In zijn carrière heeft hij mensen tot inzicht gebracht en soms stelletjes weer bij elkaar gebracht.

Goed slapen betekent meer energie
Bij een goede nachtrust zorg je ervoor dat jouw lichaam en brein voldoende de tijd hebben om te herstellen van liefdesverdriet. Na een verbroken relatie draait jouw brein overuren, omdat je continu over allerlei verschillende situaties nadenkt. Dit heeft zowel fysiek als mentaal een flinke impact.

Draai je dit om? En lukt het om meer rust te pakken?
Dan kun je met deze energie veel meer ruimte in jouw hoofd creëren. Dit doe je door simpelweg op tijd naar bed te gaan en 7 uur of meer te maken. Slaap je nog steeds onvoldoende? Doe dan ook een middagdutje.Verkregen energie gebruik je om goed na te denken over situaties die in jullie relatie zijn ontstaan. Als je de gehele dag moe bent, is het lastig om goed te verwerken.Ook angsten en een depressie voorkom je door voldoende te slapen. Iets dat op de loer ligt wanneer je ineens alleen bent. Via websites als Quora geeft men soortgelijke tips.

Een beslissing maken...
Na een verbroken relatie is het raadzaam om niet te snel beslissingen te maken. Juist daarom is er rust en reflectie nodig. Je wilt beslissen of jullie relatie een nieuwe kans verdient of dat je voorlopig single blijft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie