Afbeelding
Schutting

Eindeloos veel mogelijkheden met tuinhout

2 april 2020 om 18:01 Partnercontent

Bij het inrichten van je tuin zijn er veel verschillende mogelijkheden. Er zijn verschillende kant en klare producten verkrijgbaar om je tuin mooi te maken. Wil je eens wat anders? Ga dan zelf aan de slag met tuinhout! Drie voorbeelden van dingen die je zelf kunt maken in de tuin met tuinhout.

Schutting
Een tuinafscheiding is handig en mooi, want het zorgt voor privacy en kan een stijlvolle toevoeging zijn op de rest van je tuin. Natuurlijk zijn er veel verschillende kant en klare schuttingen verkrijgbaar. Maar kun je niet de juiste kleur of uitstraling vinden? Ga dan zelf lekker aan de slag!

Kies bijvoorbeeld voor een simpele constructie met palen en planken. Het handige is dat je helemaal zelf de houtsoort en uitstraling kiest. Bovendien bepaal je ook zelf het prijskaartje van de schutting. Een tuinafscheiding van geïmpregneerd hout is bijvoorbeeld voordeliger dan een schutting van hardhout.

De uitstraling van de schutting kun je helemaal zelf bepalen. Kant en klare tuinschermen hebben vaak verticale planken, maar horizontaal gemonteerde planken zijn ook erg mooi. Als je zelf aan de slag gaat kun je ook langere planken kiezen waardoor je tuin er meteen groter uitziet. Of kies voor een speelse opzet en wissel verticale en horizontale montage af.

Veranda
Veel mensen dromen van een veranda. Een heerlijke plek om te genieten van de tuin, ook als het regent of wat frisser weer is. Tegenwoordig zijn veranda's ook steeds meer in kant en klare pakketten te koop. Maar met een beetje kluservaring en het juiste tuinhout kun je er ook helemaal je eigen draai aan geven. De afmeting, vorm en uitstraling kun je op deze manier helemaal zelf bepalen.

Wil je bijvoorbeeld een moderne veranda, kies dan voor zwart hout of schilder blank hout zelf in en mooie kleur. Voor een landelijke uitstraling is blank hout heel geschikt, omdat dit door weersomstandigheden vanzelf vergrijst en dat geeft een rustiek effect.

Boomhut
Kinderen houden van buitenspelen en wat is er leuker dan een eigen plek in de tuin? Met een boomhut maak je die droom helemaal waar. Geen boom voor een hut? Maak dan gewoon een mooi mini-tuinhuis in een hoek van de tuin. Met tuinhout kun je helemaal zelf bepalen hoe dit eruit komt te zien. Een tip: voor een boomhut zijn schaaldelen als planken erg mooi. Deze planken hebben een schorsrand en gaan door hun natuurlijke uitstraling helemaal op in de omgeving.

Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk ook eens online ideeën op bijvoorbeeld Pinterest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie