Blauw staat voor fase 1,  rood voor fase 2 en ornaje voor fase 3. De laatste fase (4) bestaat uit groenwerkzaamheden in bermen.
Blauw staat voor fase 1, rood voor fase 2 en ornaje voor fase 3. De laatste fase (4) bestaat uit groenwerkzaamheden in bermen. Gemeente Leusden

Herinrichting Zwarteweg van start

8 april 2020 om 11:51 Verkeer en vervoer

LEUSDEN De wegvakken tussen de Randweg en Larikslaan worden heringericht. Daarbij wordt een deel van de Olmenlaan aangepast. De wegvakken worden verbonden door een nieuw aan te leggen rotonde. 

De werkzaamheden starten 14 april. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin november 2020 afgerond. Er wordt voor aanvang van de werkzaamheden met de direct betrokkenen contact opgenomen om de specifieke situatie te bespreken. ,,Ondanks deze voorzorg, zal gezien de omvang van de herinrichting, overlast of hinder worden ervaren tijdens de werkzaamheden", waarschuwt de gemeente.

Tijdens de voorbereiding is het werkgebied per fase beoordeeld op bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en de communicatie tijdens de werkzaamheden. De bevindingen en de te nemen maatregelen zijn verwoord in een plan. In dit plan is bijvoorbeeld opgenomen op welke wijze de hulpdiensten, ondanks de werkzaamheden, toch binnen de gestelde tijden aanwezig kunnen zijn. Ook is in het plan opgenomen hoe de omleidingen en tijdelijke verkeersstromen worden geregeld en de maatregelen die zorg dragen dat panden veilig bereikbaar zijn.

De voortgang van de werkzaamheden zijn te volgen via de 'BouwApp' en daarbinnen zoeken op 'Zwarteweg Leusden'.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie