Afbeelding
Gemeente Leusden

Leusden 'eetbaarder' met aanplant 32 fruitbomen

10 april 2020 om 11:47 Natuur en milieu

LEUSDEN Kiwanis Club Leusden, De Groene Belevenis, Eetbaar Leusden en de gemeente Leusden hebben vrijdag 32 fruitbomen geplant. Hiermee willen de partijen inwoners betrokken maken bij elkaar en het voedsel in hun directe omgeving.

De bomen staan verdeeld over de volgende locaties: Bavoortseweg, Bruggeschans, Goudoeverlaan, Kokmeeuw, Schammersteeg en Sleedoornhof.

BOOMFEESTDAG Het oorspronkelijke idee was om de bomen aan te planten met de hulp van kinderen tijdens boomfeestdag. Dat kon niet doorgaan vanwege de maatregelen rond het Coronavirus.

EETBAAR LANDSCHAP Eetbaar Leusden droeg al voor boomfeestdag in maart bij de gemeente een aantal locaties aan om (vrucht)bomen aan te planten in de openbare ruimte. Hanneke de Witte, een van de initiatiefnemers van Eetbaar Leusden, vertelt: ,,Ook Leusden heeft veel openbare ruimtes, plantsoenen, bosjes, bermen en grasvelden die 'ongebruikt' zijn. We hebben nooit verder van de natuur en ons voedsel afgestaan dan nu. Bij wijze van spreken herkennen we het niet eens als er geen folie omheen zit. Een eetbaar landschap maakt dan ook een groot verschil."

COMPENSATIE Het idee van Eetbaar Leusden sloot aan bij het plan van Kiwanis om een aantal bomen in Leusden te planten ter compensatie voor de CO2-uitstoot van een te organiseren paasrally. Deze rally is vanwege het coronavirus uitgesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie