Afbeelding
Alzheimer Nederland

Bewoners zorgcentrum Lisidunahof verrast met vergeet-mij-nietje

14 april 2020 om 15:27 Corona Coronavirus

LEUSDEN Bewoners van zorgcentrum Lisidunahof in Leusden werden donderdag verrast met een vergeet-mij-nietje voor op hun kamer. Het bloemetje werd aangeboden door vrijwilligers en medewerkers van Alzheimer Nederland. Ook de binnenplaatsen van de zestien woongroepen werden opgefleurd met de plantjes.

Het initiatief maakt onderdeel uit van de actie #wevergetenjullieniet waarmee Alzheimer Nederland handreikingen geeft om het vergeet-mij-nietje op allerlei manieren uit te dragen als symbool. ,,Om zo te laten zien dat we elkaar niet vergeten, ook al kunnen we in coronatijd niet bij elkaar zijn", aldus de organisatie. 

SAAMHORIGHEID Een paar dagen geleden werd Janet de Oude Mooi, coördinator welzijn en vrijwilligers van Lisidunahof, gebeld over de actie: ,,Ik reageerde direct enthousiast. Dit initiatief is een mooi voorbeeld van de saamhorigheid die ik zie toenemen. Bij ons wonen vooral mensen met dementie die de coronamaatregelen niet goed begrijpen. Het is fijn om te merken, dat hoewel onze bewoners zelf vergeten, zij niet worden vergeten."

BEWONERING Gerjoke Wilmink, directeur Alzheimer Nederland: ,,Het zijn ongelofelijk moeilijke tijden voor bewoners van verpleeghuizen en hun naasten. Door het niet meer mogen ontvangen van bezoek is er veel gemis en verdriet. Het vraagt ook om nog meer inzet van zorgprofessionals. Daar heb ik veel bewondering voor. Ik hoop dat de vergeet-mij-nietjes een steuntje in de rug zijn voor de bewoners en medewerkers van Lisidunahof."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie