MFC Atria
MFC Atria Monkey Moves

Uitbreiding MFC Atria krijgt steun gemeenteraad

16 april 2020 om 21:19 Overig

LEUSDEN De gemeenteraad heeft vanavond (donderdag 16 april) ingestemd met het plan om het scholencluster aan de Asschatterweg, MFC Atria, uit te breiden met een gebouw van 380 vierkante meter. Met de uitbreiding is een bedrag van 921.000,= euro gemoeid en is nodig omdat de school -tegen de verwachting in- sterk ging groeien. 

De school -die in 2017 in gebruik werd genomen- zag het aantal leerlingen toenemen van de verwachte 370 naar bijna 450 leerlingen. Die groei is de komende 15 jaar ook structureel, denkt het college. Dat gegeven rechtvaardigde nieuwbouw, vond b&w. 

Het raadsvoorstel werd met één tegenstem aangenomen. Die kwam van CDA-raadslid Hilde van den Heuvel. Zij verweet het college dat er te weinig was gedaan om de groei van de school in te dammen. ,,Er had bijvoorbeeld met een wachtlijst gewerkt kunnen worden’’, vond Van den Heuvel. In haar ogen had ook bekeken kunnen worden of leerlingen op andere scholen in Leusden hadden kunnen worden geplaatst. ,,Deze oplossing kost namelijk veel geld’’, aldus Van den Heuvel. 

Het CDA had -als enige partij overigens- meer kritiek op de gang van zaken. Zo liet Wim van Ginkel weten dat hij ‘vraagtekens bij het proces’ zette. ,,Er is weinig gelegenheid geweest voor inspraak’’, vond hij. 

Ank van Woerdekom (D66) riep de Leusdense onderwijskoepel Voila op om ‘een extra inspanning te leveren’ om met de omwonenden tot een goede inpassing van de nieuwbouw in de bestaande bebouwing te komen. Het is de bedoeling de nieuwbouw spoedig na de herfstvakantie in gebruik te nemen. 

Het besluit werd genomen in een volledig digitale vergadering (waarbij ieder raadslid vanuit een eigen locatie deelnam via een videoverbinding) die -zij het met enig horten en stoten- redelijk vlekkeloos verliep. De bijzondere omstandigheden rond de uitbraak van het coronavirus maakten het ook voor de Leusdense gemeenteraad noodzakelijk om deze bijzondere voorzieningen te treffen. Er was speciale wetgeving voor nodig om op deze manier rechtsgeldige besluiten te kunnen nemen. De Eerste Kamer maakte daar onlangs de weg voor vrij.

door Daan Bleuel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie