Afbeelding
still

Corona meezingactie 'Vrienden tot ziens'

20 april 2020 om 13:40 Corona Coronavirus

LEUSDEN Leusdenaar Max Bremer heeft het initiatief genomen voor een muzikale actie onder het motto 'Vrienden tot ziens, waar dan ook of wanneer'.

Geïnspireerd door de coronacrisis schreef hij een actuele tekst op het nummer 'We'll meet again' waarmee de Britse Vera Lynn onsterfelijk werd. De tekst sloeg op de de oorlogsdagen van 1940-1945. De karaoke-versie van de bewerking van Bremer staat op Youtube en is bereikbaar via een link die via de sociale media wordt verspreid. De zoekterm is 'Vrienden tot ziens, karaoke versie'.

,,Overal in het land zijn er tijdens deze coronacrisis acties om mensen in sociaal isolement of zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken'', aldus Bremer die met zijn actie iedereen uitnodigt om zijn tekst te zingen. ,,Bijvoorbeeld begeleid door mijn video. Maar dat kan ook met een eigen muziekinstrument, zoals een gitaar. De geluid- en beeldopnamen daarvan kan iedereen dan zelf weer verspreiden.''

,,Maar het is eenvoudiger om met de video mee te zingen tijdens een (beeld)telefooncontact of de videolink door te sturen naar familie en bekenden, die het door de coronacrisis moeilijk hebben. Dit alles duidelijk bedoeld als muzikaal moreel steuntje in de rug'', aldus de Leusdenaar. 

NOG BETER AANSLAAN De komende weken vormen de aanloop naar de viering van 75 jaar Bevrijding op 5 mei. De voorzitter van het 'Nationaal Comité 4 en 5 mei', Gerdie Verbeet, riep recentelijk via de TV iedereen op om op Bevrijdingsdag 'We'll meet again' te zingen. ,,Maar met een Nederlandse tekst, die betrekking heeft op de coronacrisis zou dat nog beter aan moeten slaan'', denkt Bremer.

Hij hoopt dat zijn lied overal in Nederland gezongen gaat worden. ,,Het is ook zeer geschikt als slotlied bij zangoptredens'', denkt de muzikale Leusdenaar. Hoewel de actie nog maar kort geleden startte, is het lied al gezongen aan het slot van een binnenpleinconcert voor de bewoners van verzorgingstehuis 't Hamersveld in Leusden. Prinses Irene besloot haar recente videoboodschap over de coronacrisis met de woorden 'Laat liefde je innerlijke drijfveer en kompas zijn'. De slotregel van het lied van Bremer verwijst daarnaar: 'Allen gegroet, blijf gezond en bedenk: elke dag in liefde is een mooi geschenk'.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie