Ido en Mimi Paulusma.
Ido en Mimi Paulusma. Arnoud J Spaaij
Advertorial

Veel Leusdenaren zullen het huis van Ido en Mimi Paulusma kennen

22 april 2020 om 16:00 Zakelijk

LEUSDEN Een huis waar je vijfentwintig jaar woont, verlaat je niet zomaar. Het is een deel van je leven. Met een vertrouwde begeleiding van je makelaar wordt het achterlaten van je huis dan toch wat makkelijker. In de serie Verhuisverhalen: Ido en Mimi Paulusma.

Er moeten heel wat Leusdenaren zijn die het huis van Ido en Mimi Paulusma kennen. Althans van buiten dan. Vooral fietsers die naar Amersfoort gaan zien het ongetwijfeld als ze over het stukje Burgemeester de Beaufortweg rijden dat naar Heiligenberg gaat. Een erg karakteristiek mooi gebied. Vooral als je er al vijfentwintig jaar woont. ,,Sinds m'n tiende woon ik al in Leusden", zegt Ido Paulusma. Daarmee kan je hem wel een echte Leusdenaar noemen. ,,Zo voelt het ook echt", beaamt zijn vrouw Mimi, ,,Leusden is een echt dorp. We hebben hier ook veel herinneringen. Veel kennissen en vrienden. En in dit huis hebben onze kinderen de langste tijd gewoond. Die reageerden ook het meest op ons besluit om hier weg te gaan." ,,Nou eigenlijk de kleinkinderen", vult Ido aan. ,,Ja", lacht Mimi, ,,die kunnen straks niet meer om het huis heen fietsen."

TE LEEN Nu nog wel. Het duurt nog even voordat de verhuizing plaats zal vinden. De prachtige bungalow aan de rand van Leusden was redelijk snel verkocht. ,,We hadden best wat kijkers. Maar toch verliep het vlot. Dan merk je dat een goede makelaar een rol speelt", benadrukt Ido. ,,Ik vind Herbrink een heel betrouwbare makelaar. Dat is belangrijk. Je geeft zo'n iemand toch het vertrouwen om wat met jou kapitaal te doen." Daar komt even de zakelijke kant van Paulusma naar boven, al blijkt de emotionele kant van de verkoop, verhuizing en straks het betrekken van een nieuwe woning toch een ook een grote rol te spelen. ,,Dat is zeker zo. Zo'n huis waar je veel binding mee hebt, dat verkoop je toch liever aan iemand die het ook een mooi huis vindt. Als ze het bij een bezichtiging alleen maar afkraken, dat is niet leuk. Dat past niet. Je moet het zo zien, je hebt een huis te leen. Ik bedoel, je geeft het ook weer door aan de volgende bewoners." De vrouw des huizes knikt instemmend: ,,Wat dat betreft komt er straks een heel aardig iemand in. Dat voelt toch heel goed."

We hadden best wat kijkers. Maar toch verliep het vlot. Dan merk je dat een goede makelaar een rol speeltDat lijkt ook terecht, want nog maar enkele jaren geleden verbouwden de Paulusma's nog flink. Door het wegbreken van een muur werd de keuken betrokken bij de huiskamer. ,,We hadden toen nog niet echt plannen om hier weg te gaan. Daar hadden we wel eens eerder over gedacht, maar verbouwen leek ons praktischer. Nu kwam een ander huis weer te sprake. Ook omdat we vaak op Texel verblijven. Daardoor wilden we een woonoplossing met minder werk. Makkelijker dagelijkse dingen doen en minder onderhoud. Een huis moet ook bij je passen. Iedere levensfase verandert de woonwensen die je hebt. Niet zoveel kamers meer bijvoorbeeld."

BEGELEIDING Herbrink makelaardij hielp met de verkoop, een verkoopprijs was er al bedacht maar de makelaar gaf daarin ook nog weer advies. De begeleiding die erop volgde was ook uitstekend. ,,Ja daarover zijn we heel tevreden. Het moet allemaal prettig verlopen dat hoort ook bij goed verkopen."

Ook voor het zoeken naar een andere woning werd Herbrink makelaardij gevraagd. ,,We hebben overal in de omgeving gezocht. Vooral ook in Leusden maar hier zijn toch niet veel mogelijkheden voor senioren zoals wij. Vooral ook omdat we natuurlijk vrijheid gewend zijn en erg op Amersfoort gericht."

De ideale oplossing werd uiteindelijk zelf gevonden in een prachtige nieuwe woning in Dorrestein in Amersfoort. ,,Op een steenworp afstand van waar we nu wonen. Ja dan gaan we weg uit Leusden maar ach, het zit toch heel dicht tegen Leusden aan."

door Arnoud J Spaaij

Dit verhaal wordt u aangeboden door:
Herbrink Makelaars
Hamersveldseweg 56
3833 GS Leusden
Tel. 033-4950950
Rust in een mooie omgeving.
Het karakteristieke beeld dat veel Leusdenaren zullen kennen.
Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie