Jeugd in de basisschoolleeftijd mag vanaf volgende week woensdag weer gaan sporten.
Jeugd in de basisschoolleeftijd mag vanaf volgende week woensdag weer gaan sporten. Tamara Besseling

Wethouder Vos: ,,Kijken hoe we weer kunnen gaan sporten''

23 april 2020 om 22:00 Overig

LEUSDEN ,,Ik ben met sportverenigingen aan het kijken hoe we vanaf woensdag weer voorzichtig een begin kunnen maken met het beoefenen van sport.'' Dat zei wethouder Wim Vos donderdagavond tijdens de behandeling van het Sportakkoord. 

Het kabinet liet dinsdag, tijdens de wekelijkse persconferentie over ontwikkelingen in de corona-crisis, weten dat er -met name voor de jeugd- weer mogelijkheden komen om te gaan sporten. Zo meldde premier Rutte dat kinderen tot en met 12 jaar vanaf woensdag 29 april -onder begeleiding- weer samen buiten kunnen gaan sporten.

ANDERHALVE METER Dat geldt ook voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Voor die groep blijft de 1,5 meter afstand regel van kracht. De wethouder bekijkt met de verenigingen en andere betrokkenen hoe één en ander praktisch vorm gegeven kan worden. 

De aanpassing van het beleid loopt parallel met het besluit dat de basisscholen na de meivakantie weer open gaan. De overtuiging groeit dat kinderen minder bevattelijk zijn voor het corona-virus. Deskundigen denken ook dat ze een ondergeschikte rol spelen in de overdracht van het virus op anderen. 

Daan Bleuel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie