YoungStars voetbaltoernooi
YoungStars voetbaltoernooi Roda'46

Vijfde editie Roda ‘46 YoungStars voetbaltoernooi definitief afgelast

24 april 2020 om 08:20 Voetbal Deel je nieuws

Het YoungStars voetbaltoernooi van zaterdag 13 juni gaat dit jaar definitief niet door. Eerder meldde de organisatie dat eind april mei een besluit zou worden genomen, nu zegt de voorzitter van commissie YoungStars, Ralph Lindemann, dat het organiseren van het grootste regionale voetbaltoernooi voor de jongste jeugd deze zomer definitief niet mogelijk is. “Het ziet er helaas niet naar uit dat na 1 juni alle problemen voorbij zijn. De kans op het overdragen van het Coronavirus blijft aanwezig en bij een evenement waar veel kinderen, vrijwilligers en ouders samenkomen en samen sporten is die kans veel te groot. Ik verwacht ook niet dat het binnen afzienbare tijd wordt toegestaan om grootschalige evenementen te organiseren. Om deelnemers en de vele vrijwilligers niet langer in onzekerheid te laten hebben we helaas moeten besluiten dat onze jubileum editie dit jaar geen doorgang kan vinden. Het is de enige verantwoorde beslissing.”

Ook een datum in het najaar zou volgens Lindemann met grote onzekerheid zijn omgeven en past volgens hem ook niet in de evenementenkalender van de KNVB en voetbalvereniging Roda ‘46. Zijn teleurstelling is vooral zo groot omdat hij op 13 juni de vijfde editie van het jaarlijkse jeugdtoernooi wilde organiseren. “Ons organisatieteam had het meeste al voor elkaar en het aantal inschrijvingen liep vanaf november vorig jaar boven verwachting. Ook zagen wij weer veel inschrijvingen van deelnemers afkomstig uit regio’s ver buiten Leusden. Dat was een mooi vooruitzicht. Het is helaas niet anders, dit jaar geen vijfde YoungStars voetbaltoernooi. Onze jubileumeditie zal nu worden georganiseerd in 2021.”

Volgens Lindemann wordt er nu door zijn team gekeken naar een snelle communicatie voor de teams die zich al hebben ingeschreven. “Hier gaan we de komende dagen mee aan de slag, waarbij we hopen dat veel teams zich weer inschrijven voor de editie van 2021..”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie