De volkstuinen aan de Emelaarseweg in betere tijden.
De volkstuinen aan de Emelaarseweg in betere tijden. Arnoud J Spaaij

Volkstuinders vinden nieuwe plek

24 april 2020 om 14:41 Overig

LEUSDEN De gebruikers van volkstuinen op het erf van een voormalig boerenbedrijf aan de Emelaarseweg in Achterveld, hebben een nieuwe plek gevonden. ,,Net buiten de gemeentegrens'', wist wethouder Erik van Beuren donderdag (23 april) tijdens een vergadering met fractievertegenwoordigers te melden. 

Er was enige opschudding ontstaan rond de tuiniers. De gemeente wil de plaats waar nu nog een vervallen boerderij staat, opknappen. Om die reden werd het bestemmingsplan voor de locatie aangepast.

VERTROKKEN Het aangepaste bestemmingsplan hield rekening met het feit dat er sinds enkele tientallen jaren volkstuinen op het terrein aanwezig zijn. De eigenaren van de grond -erfgenamen van de voormalige bewoners- hadden daar kennelijk geen behoefte aan. De Leusder Krant meldde vorige week al dat de tuiniers zijn vertrokken. 

De politiek wilde daar donderdag toch nog wel het fijne van weten. ,,Ik weet niet precies wat er gebeurd is'', zei wethouder Erik van Beurden. ,,Maar partijen hebben elkaar kennelijk niet kunnen vinden.'' Van Beurden benadrukte dat volgens hem de gemeente geen partij was in het geschil tussen de grondeigenaren en de tuiniers. ,,Ik vind het ook niet onze rol om daar verder iets mee te doen. We hebben bij het veranderen van het bestemmingsplan rekening gehouden met het feit dat de volkstuinen er zouden blijven. Dat s nu toch niet het geval'', aldus Van Beurden. 

Daan Bleuel

Het terrein met de vervallen boerderij aan de Emelaarseweg in Achterveld.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie