Het bestaande gebouw van De Heerd, Als het gebouw straks gesloopt is, komt er geen woningbouw op die locatie.
Het bestaande gebouw van De Heerd, Als het gebouw straks gesloopt is, komt er geen woningbouw op die locatie. Daan Bleuel

,,Géén woningbouw op locatie De Heerd''

25 april 2020 om 08:00 Overig

LEUSDEN Er zijn op dit moment geen plannen om op de plek waar nu nog het gebouw van basisschool De Heerd staat, woningen te bouwen. Dat verzekerde wethouder Van Beurden de fractievertegenwoordigers die donderdagavond spraken over de sloop van De Heerd en de herinrichting van het gebied rond het nieuwe IKC (integrale kindcentrum Berkelwijk). 

De wethouder kreeg vragen vanuit de raad, omdat de gemeente nu de sloopkosten (die geschat worden op 120.000,= euro) helemaal zelf moet betalen. ,,We zijn -net als de omwonenden waarmee we gesproken hebben- tevreden over de plannen voor het gebied. Daar passen geen woningen in. Dus daar houden we ook aan vast'', aldus de wethouder. 

Van Beurden dacht het geld op andere manieren terug te kunnen verdienen. ,,We gaan elders in Leusden meer schoolgebouwen slopen.'' Hij noemde met name De Holm (dat ook geïntegreerd wordt in IKC Berkelwijk) en de scholen in Groenhouten (Hobbit en Groenhorst). Die plekken zullen kennelijk wel opnieuw ontwikkeld gaan worden. Met de opbrengsten van de verkoop van de grond hoopt de wethouder ook de kosten voor de sloop van De Heerd te kunnen bekostigen.

Daan Bleuel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie