Afbeelding
Meiney Roffel

Aangepaste laatste eer bewezen door buurtbewoners

25 april 2020 om 12:36 Mensen Coronavirus

LEUSDEN Een groep van veertien buurtbewoners heeft zaterdagochtend samen de heer Beekman herdacht, die aan het begin van de thuisquarantaine-tijd kwam te overlijden aan longkanker. 

Buurvrouw Meiney Roffel heeft met de buurman aan de andere zijde de laatste maanden voor hem gezorgd, omdat de overledene geen familie meer had, meldt zij de Leusder Krant: ,,Hij was een echt buitenmens en zat altijd in zijn hoekje bij de voordeur. Weer of geen weer. Hij hield veel van bloemen en planten en het zag er altijd gezellig uit bij zijn voordeur", schrijft Roffel.

,,De meeste buurtbewoners kenden hem, omdat Beekman altijd in zijn hoekje zat. Ze maakten dan een praatje maar verder was hij erg op zichzelf. In de winter waren wij de enigen die bij hem kwamen voor een praatje en voor hulp." Roffel hield een toespraak en mensen konden bloemen in zijn hoekje zetten. Zelfs zijn huisarts, dokter van der Waart, was aanwezig. ,,Het was mooi en ook bijzonder om iemand in deze bizarre tijden toch te gedenken op een manier die bij hem paste."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie