Naast bananen, chocolade, koffie en thee zijn ook bloemen fairtrade te krijgen. Leuk voor Moederdag.
Naast bananen, chocolade, koffie en thee zijn ook bloemen fairtrade te krijgen. Leuk voor Moederdag. Max Havelaar

Ook fairtradeweek in het kader van 'corona'

25 april 2020 om 15:16 Maatschappelijk Deel je nieuws

Van 2 mei tot en met Moederdag is het weer Fairtrade Week. Juist nu de hele wereld in de ban is van de corona-pandemie, blijkt hoe belangrijk fairtrade is. Net zoals nieuwe virussen de wereld doorkruisen, doorkruisen ook producten die in de supermarkten liggen en op ons bord terechtkomen de hele wereld.

De werkgroep Fairtrade Leusden roept alle inwoners van de gemeente op om juist in deze moeilijke periode bewust boodschappen te doen. Dat betekent naast lokale ondernemers steunen, ook bewust bij te dragen aan het welzijn in landen waar de situatie nog ernstiger is. En dan is in de winkel een fairtrade product kopen de beste keuze om steun te geven aan lokale ondernemers én aan ondernemers en producenten in armere delen van de wereld.

Boeren en arbeiders wereldwijd maken zich grote zorgen over hun gezondheid en over hun inkomen. Extra zorgelijk is dat in die landen het sociale vangnet en de medische zorg veel minder goed geregeld zijn of soms zelfs afwezig zijn. Fairtrade kan nu helpen. Niet alleen door voorlichting, voorzorgsmaatregelen en financiële steun te geven ter plaatse, maar ook door de directe band die er bestaat tussen boeren daar en consumenten hier. Dagelijks genieten we van de producten die zij voor ons verbouwen.  

Consumenten kunnen bijdragen om de gevolgen van coronavirus tenminste enigszins te verzachten. Koop fairtrade, juist nu! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie