Open brief aan de burgemeester van Leusden

30 april 2020 om 11:59 Column Deel je nieuws

Lieve burgemeester,

Wij zouden u graag een keer uitnodigen om tijdens een zonnig weekend in onze riante tuin te komen zitten. Ons huis staat haaks op de Asschatterweg in Leusden.  Het is daar namelijk erg goed toeven, vooral de langskomende motoren zorgen voor een hoop afleiding. Ze komen ronkend langs, geven nog eens extra gas en soms komt een heel orkest uit de uitlaatpijp.  Ze zijn dan op weg naar de Gelderse Vallei. 

Bovendien wordt onze tuin omringd met prachtige grote bomen die in begin jaren 70 gepland zijn.
De kastanjeboom zorgt voor veel opschietende zaailingen, waar we enorm van genieten. Niets mooiers dan een uitlopende kastanje.  De overhangende takken over het pad langs onze tuin zorgen voor veel schaduw en we hebben ieder jaar prachtige kastanjes.

Verleden jaar hebben we nog een stuk tuin, dat we jarenlang van de gemeente huurde, mogen kopen. Dat was een groot voorrecht. We zitten daar vlak onder een enorm grote eikenboom. Deze boom is een waar paradijs voor de processierups. Mijn man heeft nu al jaren achtereen een prachtige uitslag gekregen van deze rupsen. Gelukkig is de boom verleden jaar wel ontdaan van zijn nesten door de gemeente, maar toen had mijn man zijn souvenir al gekregen.

De enorme takken van deze boom zorgen ervoor dat de zon grotendeels tegengehouden wordt, zodat wij een heerlijke koele tuin hebben terwijl de tuin op zich mooi op de zonkant ligt.  Op een verzoek om de boom te laten snoeien door de gemeente is niet gereageerd. Dat zou ook wel jammer zijn geweest van de prachtig uitstaande takken vol groen.

We zijn blij met de grote beukenboom vlak voor ons huis. Deze wordt ook niet gesnoeid door de gemeente en de takken verstrengelen zich nu prachtig met de takken van onze apenboom. 
Ze houden van elkaar. Deze boom geeft elk najaar veel bloesem van de beukennootjes af, waardoor ons voetpad bezaaid wordt met een prachtig tapijt.
Over ons voetpad gesproken: dat wordt intensief gebruikt door fietsers en soms bromfietsers. Dus als wij uit ons huis komen moeten we goed opletten dat we niet overreden worden.

Aan de zijkant van onze woning is een kantoor aangebouwd, daar hebben we vorig jaren de zijgevel van gerenoveerd. Alle grote vrachtwagens die over de Asschatterweg denderen hadden door hun trillingen prachtige scheuren in ons stucwerk teweeg gebracht.

U begrijpt hoe blij wij zijn om in onze woning te mogen wonen. Daarom: u bent van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

De bewoners van Wederik 1 te Leusden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie