Het jubilerende bestuur van JBC De Hakhorst.
Het jubilerende bestuur van JBC De Hakhorst. Max Bremer Photoshopbewerking: Frans van der Loon

De Hakhorst jubileert in stilte

7 mei 2020 om 07:30 Overig

LEUSDEN JBC DE Hakhorst vierde op 29 april haar 40-jarig jubileum. Beter gezegd, dan zou de club haar jubileum feestelijk vieren. Maar waar het anders gezellig druk is op de 32 buitenbanen van het boulodrome, is het nu al langere tijd ongewoon stil. 

Het prachtige park bij het Sluisje aan het Valleikanaal, met een zonnig terras op het zuiden, is gesloten. De coronacrisis verhindert de ruim 260 leden hun geliefde sport te bedrijven. Het voor de winter beschermende bouwplastic ligt nog over een deel van het speelveld. De zwarte kleur daarvan geeft de stemming goed weer bij de leden.

Wel plannen, maar weinig te jubelen. Hoe anders zou dat geweest zijn als de plannen van de jubileumcommissie gerealiseerd hadden kunnen worden. Clubvoorzitter Ad Kooijman maakt deel uit van die commissie en is net zo gedesillusioneerd als iedereen in de club. Hij noemt de belangrijkste jubileumacties. ,,Op zaterdag 25 april zou er een unieke dinershow, geheel in Franse sfeer, plaatsvinden in onze speelhal. Het speciaal ontworpen programmaboekje voor de cabaret- en andere acts, muziek en (samen)zang lag gereed voor de drukker. 

Jeu de Boulesclub 'viert' 40-jarig bestaan

Het gelegenheidskoor 'De Hakhorst Singers', op keyboard begeleid door Max Bremer, had de ruim twintig liedjes al flink ingestudeerd. De afspraken voor de catering van het uitgebreide menu en de huur van podium, tafels, stoelen, borden, bestek etc. waren rond. Aan de voorbereidingen is vanaf november vorig jaar gewerkt. Er was slechts een dag nodig om alles te annuleren. Triest voor degenen die hieraan zo lang hebben gewerkt, maar nog teleurstellender voor alle leden die zich al voor dit feest hadden aangemeld."

De voorzitter onderbreekt zijn toelichting voor het beantwoorden van een telefonische vraag. ,,Ja, het lijkt me goed dat we morgenmiddag als bestuur digitaal vergaderen met gebruikmaking van 'Zoom' op de PC.' Hieruit blijkt dat de clubcommunicatie is aangepast aan de veranderde omstandigheden. Elke woensdagavond is er zo'n Zoombijeenkomst voor leden die het leuk vinden elkaar live te zien op het scherm. Er wordt ook veel onderling gebeld. Dat is vooral fijn voor de vele alleenstaanden binnen de club, die de plezierige sociale contacten juist nu extra moeten missen.

Op zaterdag 25 april zou er een unieke dinershow, geheel in Franse sfeer, plaatsvinden in onze speelhal

RECEPTIE Kooijman vervolgt: ,,Maar er stonden nog meer feestelijke plannen op stapel. Op 29 april, de dag waarop onze club 40 jaar geleden werd opgericht, zou er een uitgebreide receptie plaatsvinden voor genodigden. Hieronder onze sponsors en vrijwilligers. Burgemeester Bouwmeester en wethouder Vos hadden hun komst al vastgelegd in hun agenda. Er was een verrassend programma met sportieve elementen, live muziek en zang voorbereid, compleet met uitgebreide catering. De bedoeling was om het resultaat bekend te maken van onze succesvolle 'tegelactie' bij het Leusdense bedrijfsleven voor de bouw van een nieuw mindervalidentoilet. Dat houden we nog even onder pet. Wel proberen we van de nood een deugd te maken door ernaar te streven dat de verbouwing gereed is voordat de club haar toegangspoort weer mag openen."

Uit het vervolg van de opsomming blijkt dat ook het voor Hemelvaartsdag geplande jubileumtoernooi niet door kan gaan. Dat geldt ook voor het uitkomen van de speciale jubileumuitgave van het clubblad ‘Bouletin’. Hierin zou de clubhistorie worden gecombineerd met andere bijzondere onderwerpen en een sfeer(foto)verslag van de feestelijkheden.

DIGITAAL FEESTJE Als we vragen of het jubileum geheel in stilte voorbij gaat in de hoop op betere tijden, glimlacht Kooiman veelbetekenend: ,,Dat zou misschien zo zijn, als we geen creatieve geesten in onze jubileumcommissie hadden. Dat begon al medio april met een tulpenactie. Dankzij ‘Van Beest Bloemen en Planten’ konden we 35 van de meest actieve vrijwilligers thuis gratis verrassen met een fraaie bos jubileumtulpen. Op de dag van ons jubileum ontvingen alle clubleden een speciale Jubileum Digishow per(mail)nieuwsbrief. Daarin staan ook links naar feestelijke en verrassende video’s. Op die manier maken we er toch nog een feestje van, zij het digitaal."

Sandra van den Bovenkamp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie