Afbeelding
Leusden

Kindvriendelijke routes in de omgeving van Leusden

6 mei 2020 om 11:37 Partnercontent

Wil je een sportief dagje uit organiseren voor het hele gezin? Dan kunnen jullie ook een dag samen gaan fietsen. In de omgeving van Leusden zijn diverse leuke fietsroutes uitgestippeld, waaronder enkele kindvriendelijke routes. De leukste kindvriendelijke routes in de omgeving van Leusden, zetten we op deze pagina voor je op een rijtje.

3x de leukste kindvriendelijke routes in de omgeving van Leusden

Een kindvriendelijke fietsroute moet niet alleen te lang zijn, maar bovendien boeiend zijn voor de kids. De leukste fietsroutes die we hieronder opsommen, zijn dan ook allemaal vrij kort en leuk voor kinderen:

  • VVV Leusden fietsroute 7 groot rondje Leusden.
  •  Fietsroute Venster op de Vallei.         
  •  VVV Leusden fietsroute 6 klein rondje Leusden.         

Meer weten over deze fietsroutes? Lees dan snel verder, want in onderstaande alinea’s worden de drie fietsroutes kort beschreven.

Route #1: VVV Leusden fietsroute 7 groot rondje Leusden

De eerste fietsroute in het lijstje, is uitgestippeld door VVV Leusden. De route is slechts 8 kilometer lang en zelfs als je langzaam fietst, kun je deze route gemakkelijk binnen 2 uur fietsen. Neem je de kinderen mee op de fiets (en fiets je daardoor wat langzamer), dan ben je dus nooit erg lang onderweg.

De VVV Leusden fietsroute 7 groot rondje Leusden voert je door het buitengebied van Leusden. Dit buitengebied is erg rustig en groen. Ook kom je langs Kasteel Stoutenburg, Bloemenpluktuin In de Vrolijke Mortier en Theehuis Monchouette. Het kasteel, de bloemenpluktuin en het theehuis maken de route nog leuker voor kinderen. Natuurlijk kies je zelf waar je stopt voor een pauze.

Route #2: Fietsroute Venster op de Vallei

Fietsroute Venster op de Vallei is iets langer dan de VVV Leusden fietsroute groot rondje Leusden, maar is alsnog slechts 14 kilometer lang. Dit betekent dat deze route jou en de kinderen enkele uren fietsplezier biedt. De route voert je door het valleigebied dat ten oosten van de stad Amersfoort ligt, in de buurt van Leusden. Door deze route met de kinderen te fietsen, kun je het valleigebied samen ontdekken. Zorg er wel voor dat je kinderen op de juiste fietsmaat fietsen. Is je zoon of dochter bijvoorbeeld tussen de 7-9 jaar oud, dan heb je een 22 inch meisjesfiets of een jongensfiets 22 inch nodig.

Ook kom je langs Kasteel Stoutenburg en een boerderij waar kaas verkocht wordt. Houden de kinderen van kaas? Dan kun je hier even stoppen om verse kaas te proeven en te kopen. Misschien wil de boer de kinderen zelfs meer vertellen over hoe kaas gemaakt wordt. De kinderen vinden dit gegarandeerd hartstikke leuk.

Route #3: VVV Leusden fietsroute 6 klein rondje Leusden

Tot slot is er nog de route VVV Leusden fietsroute 6 klein rondje Leusden. Ook deze route is uitgestippeld door VVV Leusden. De VVV Leusden fietsroute 6 klein rondje Leusden is de langste route op deze pagina. De totale afstand van de route is namelijk 19 kilometer. Heb je hele jonge kinderen, dan is deze route iets te lang. Heb je wat oudere kinderen die het eventueel al gewend zijn langere afstanden te fietsen, dan is deze route zeker geschikt voor jouw gezin.

De VVV Leusden fietsroute 6 klein rondje Leusden voert je door diverse mooie natuurgebieden. Ook kom je langs verschillende horecagelegenheden, waar je even kunt stoppen om iets te drinken en/of te eten. Het is een mooie en rustige route, die jou en de kids enkele uren fietsplezier biedt in de mooie en groene omgeving van Leusden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie