Afbeelding
Gemeente Leusden

Echtpaar Veldhuis-Kroon viert diamanten huwelijk

6 mei 2020 om 14:34 Mensen

LEUSDEN Het echtpaar Veldhuis-Kroon vierde woensdag 6 mei zijn 60-jarig huwelijksjubileum. Ter gelegenheid daarvan bracht burgemeester Gerolf Bouwmeester telefonisch de felicitaties van de gemeente over.

De heer en mevrouw Veldhuis komen beiden oorspronkelijk uit Groningen. Meneer Veldhuis zag op 21 juni 1930 het levenslicht en mevrouw Veldhuis werd op 17 september 1937 als Riny Kroon geboren. Op de bruiloft van zijn broer en haar zus leerden ze elkaar beter kennen en zo kwam er een bruiloft van.

Na het afstuderen van de heer Veldhuis aan de TU Delft, ging het paar in Santpoort wonen. Voor zijn baan bij de Koninklijke Machinefabriek Stork vertrokken ze naar Hengelo, maar na een jaar of zeven keerden ze terug naar het westen van het land met inmiddels drie kinderen.

De heer Veldhuis ging aan de slag als docentwerktuigbouwkunde aan de Hoge School Haarlem en heeft daar tot zijn pensioen gewerkt. Met veel plezier hebben ze 47 jaar in Haarlem gewoond, altijd in hetzelfde huis. Sinds eind januari dit jaar is het paar in Leusden komen wonen om dichterbij hun kinderen en kleinkinderen te zijn. 

Ze genieten enorm van hun nieuwe appartement met een groot balkon op het zuiden en hopen straks de buurt en meer mensen te leren kennen. Met hun caravan maakten ze voorheen vele mooie reizen door West-Europa en genoten van het zonnige weer en vele bergwandelingen. Nog steeds zijn ze sportief en maken ze dagelijks een stevige wandeling van zeker een uur in een rustig gebied. Het echtpaar heeft drie kinderen en twee kleinkinderen. Door de coronacrisis kon de geplande viering in familiekring helaas niet plaatsvinden, maar dit wordt later ingehaald als de omstandigheden dat weer toelaten.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie