Het deel van het U-blok in De Biezenkamp dat nu ook opgeknapt gaat worden.
Het deel van het U-blok in De Biezenkamp dat nu ook opgeknapt gaat worden. Henk Lonink

Ontsierende gevel in De Biezenkamp wordt aangepakt

12 mei 2020 om 10:13 Overig

LEUSDEN  ,,Eerst zien, dan geloven.’’ De reacties op Twitter waren nog voorzichtig. Toch lijkt een jarenlang slepende kwestie alsnog tot een goed einde te komen. 

door Daan Bleuel

Volgens de gemeente is gisteren (maandag) een begin gemaakt met het afronden van de gevelrenovatie van het zogenaamde U-blok in winkelcentrum De Biezenkamp. Daarmee wordt een ontsierende vlek in het recent vernieuwde centrum, waar veel mensen zich openlijk aan stoorden, weggewerkt. 

De renovatie werd jarenlang tegenhouden door bewoners die in de clinch lagen met de gemeente. Het U-blok (de winkelpanden met erboven gelegen woningen) zou aanvankelijk helemaal verdwijnen. Het zou plaats moeten maken voor nieuwbouw. Door heftig verzet van twee bewoners, ging dat plan uiteindelijk in de prullenbak. 

POTSIERLIJK Ook tegen plannen om het oude gebouw (dat dateert van eind jaren zestig, begin jaren zeventig) aan de buitenkant op te knappen kwamen de bewoners in het geweer. Dat leidde tot de potsierlijke oplossing dat een groot van het gebouw aan de buitenkant werd opgeknapt en een deel niet. 

De rechter maakte uiteindelijk de weg naar een oplossing vrij: ,,In de uitspraak van de rechtbank stond dat er een adviseur moest worden benoemd die bindend adviseert over de besluitvorming in de VvE (Vereniging van Eigenaren)’’, zegt de gemeente in een reactie:  ,,Dat is ook gebeurd. Op basis van het bindende advies is in de VvE vergadering die verleden jaar werd gehouden, besloten tot renovatie van de appartementen. Aan dat besluit wordt nu uitvoering gegeven’’, aldus een woordvoerder van de gemeente Leusden. 

Met de werkzaamheden is naar schatting 5 à 6 weken gemoeid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie