Op het terras. Na 1 juni kan het weer. Leusden wil horeca-ondernemers meer ruimte bieden om tafels en stoelen op gepaste afstand neer te zetten.
Op het terras. Na 1 juni kan het weer. Leusden wil horeca-ondernemers meer ruimte bieden om tafels en stoelen op gepaste afstand neer te zetten. Foto Rinus van Denderen

Meer ruimte voor terrassen

15 mei 2020 om 13:07 Corona Coronavirus

LEUSDEN De gemeente Leusden is bereid om in De Hamershof en in De Biezenkamp extra ruimte ter beschikking te stellen voor terrassen. De horeca krijgt daarmee meer mogelijkheden om de bedrijven na 1 juni  rendabel te kunnen exploiteren. 

door Daan Bleuel

Burgemeester Bouwmeester deed die uitspraak donderdag in antwoord op vragen van D66. In het kader van de versoepeling van corona-maatregelen, krijgt de horeca vanaf 1 juni weer de kans om terrassen te exploiteren. Het meubilair moet echter wel op verantwoorde afstand van elkaar worden neergezet. Daardoor passen er veel minder tafels en stoelen op de terrassen dan onder normale omstandigheden het geval zou zijn geweest. 

PRECARIORECHTEN Verschillende gemeenten werken daarom al mee om toe te staan dat de terrassen qua oppervlakte groter zijn dan normaal. Leusden wil dat ook toestaan, zonder dat daar extra kosten voor de exploitanten aan vast zitten. Zo zullen er geen extra precariorechten worden geheven, zei burgemeester Bouwmeester. ,,Er is wel één voorwaarde'', liet hij daarop volgen: ,,Het moet wel veilig kunnen.'' 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie