Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Hessenweg na ruim een jaar weer open

18 mei 2020 om 11:52 Verkeer en vervoer

LEUSDEN De werkzaamheden voor de herinrichting van de Hessenweg in de bebouwde kom van Achterveld zijn na ruim een jaar afgerond, meldt de gemeente.

Woensdag 20 mei wordt de Hessenweg om 14.00 uur ‘coronaproof’ geopend voor het doorgaande verkeer. Achterveld is dan van alle kantenweer goed bereikbaar. Over een lengte van ruim 1900 meter, vanaf de Helweg tot voorbij Hessenweg 150-152 zijn de riolering, de rijweg, parkeerplaatsen, groenvakken, voetpaden en openbare verlichting vernieuwd. Het gehele traject is ingericht naar een dertig kilometergebied waar hard rijden wordt ontmoedigd met visuele versmalling door fietssuggestiestroken, verkeersdrempels en deels klinkerverharding. 

Aannemer Van Schoonhoven Infra leverde het werk zes weken eerder op dan gepland. ,,Deze ingrijpende klus heeft het nodige van de inwoners van Achterveld gevraagd", schrijft de gemeente Leussden. ,,In het bijzonder van de ondernemers langs de Hessenweg. Het projectteam bedankt alle inwoners en ondernemers voor hun medewerking en geduld. Het eindresultaat is een kern van Achterveld met een mooie uitstraling, klaar voor de toekomst."

Een feestelijke opening voor inwoners en ondernemers zal vanwege de huidige coronamaatregelen op een later moment plaatsvinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie