Afbeelding
Photo by Secret Garden from Pexels

Tips voor bloemen bij een uitvaart

19 mei 2020 om 11:24 Partnercontent

Een uitvaart plannen is niet iets wat je vaak moet doen en wat ook niet heel leuk is. Wel wil je het zo mooi mogelijk maken voor diegene en komt er nog best veel bij kijken. Bloemen zullen hierbij waarschijnlijk niet ontbreken. Je kunt hierin veel keuzes maken en wij delen in dit artikel een aantal tips voor bloemen bij een uitvaart.

Soort bloemen

Hoe weet je wat de juiste bloemen zijn? De veiligste keuze is de witte lelie, maar ook witte rozen zijn een veilige keuze. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere bloemen. Denk bijvoorbeeld aan de lievelingsbloemen van de overledene of een boeket met een mooi verhaal erachter. Bij een uitvaart zijn er eigenlijk geen vaste bloemenregels. Het is iets persoonlijks en je kunt volledig af gaan op je eigen gevoel. Uiteindelijk wordt ieder rouwboeket gewaardeerd.

Waar koop ik uitvaartboeketten?

Je kunt online een rouwboeket bestellen, maar je kunt bij je lokale bloemist langsgaan. Online kun je inspiratie opdoen naar mooie rouwboeketten. Een boeket bestellen doe je vaak wel een paar dagen van tevoren zodat het klaarstaat wanneer je het komt ophalen. Je kunt niet kiezen uit een boeket die al klaarligt in de winkel. Je kunt er ook voor kiezen het rouwboeket op te sturen naar het uitvaartcentrum waar ze goed verzorgt worden tot de begrafenis plaatsvindt.

Voor wie koop je bloemen?

Er zit een groot verschil in het kopen van bloemen voor de familie en voor de overledene. Bloemen voor de familie worden ook wel sympathie bloemen genoemd. Dit geef je als teken van medeleven. Vaak is dit een wit boeket met een kaart eraan. Je kunt kiezen uit een kaart met een standaard tekst erop, maar je kunt het uiteraard ook persoonlijk maken. Rouwboeketten zijn bedoeld voor de overledene en dit wordt bij de uitvaart bij de kist/urn gelegd.

Zijn bloemen verplicht?

Niet bij iedere uitvaart wordt gevraagd om bloemen. Zorg ervoor dat je de rouwkaart goed doorleest voordat je een rouwboeket aanschaft. Zijn bloemen toegestaan en is er geen specifieke kleur aangegeven? Dan kun je het beste kiezen voor een veilige kleur zoals wit. Lang niet altijd zijn bloemen toegestaan en hier zijn verschillende redenen voor. Denk bijvoorbeeld aan wat de wensen waren van de overledene of dat de familie zelf al veel bloemen voor de uitvaart heeft gekocht en het niet nodig is. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie